Barracuda: voor partners draait het dit jaar om security

Alain Luxembourg

05-10-2019 | door: Blog

Barracuda: voor partners draait het dit jaar om security

In mei van dit jaar vond in Marbella de jaarlijkse Barracuda Discover partnerconferentie plaats, met 264 partners uit heel EMEA. Tijdens dit event hebben we niet alleen onze plannen en oplossingen voor het komende jaar gepresenteerd, we hebben partners ook gevraagd naar wat de komende 12 maanden hun focusgebied wordt en welke trends zij zien.

Groeiende securitybudgetten en meer managed services

Het lijkt erop dat de securitybudgetten van klanten groeien. Driekwart van de partners zegt ruimere budgetten te zien bij hun klanten en ruim een kwart ziet zelfs substantiële toenames. Als we dit combineren met het feit dat de meeste partners niet denken dat hun klanten zelf in staat zijn om snel iets te doen bij een cyberaanval, is het duidelijk dat hier uitstekende kansen liggen voor het kanaal. Een andere groeiende trend is in managed services. Ruim twee derde van de partners biedt managed services al aan, terwijl bijna een kwart hier plannen voor heeft. Slechts 5 procent van de partners die wij spraken heeft geen plannen op dit gebied.

E-mail is het belangrijkste aandachtsgebied

E-mail security blijft het belangrijkste aandachtsgebied voor partners. Volgens een derde was e-mail de hoofdfocus voor klanten in 2018, gevolgd door dataprotectie (23%) en netwerksecurity (19%). Voor de komende twaalf maanden is e-mail bij een op de vijf partners het gebied waar zij zich het sterkst op richten, opnieuw gevolgd door dataprotectie en netwerksecurity.

Maar partners zien ook dat criminelen misbruik maken van het vertrouwen dat klanten in ze stellen, door zich voor te doen als zo’n partner. 35% van de partners heeft wel eens meegemaakt dat een crimineel zich bij een klant voordeed als een medewerker van hun bedrijf. En bijna de helft van die klanten trapte daarin. Dit is een zorgelijke ontwikkeling en het is zaak dat partners hun klanten bewust maken van deze nieuwe aanpak.

Cloud security groeit sterk

Nu steeds meer eindgebruikers migreren naar de cloud, is het niet vreemd dat partners voor het komende jaar de sterkste groei verwachten in cloud security (21%). Het is ook duidelijk dat onze nieuwe Cloud Security Guardian een aantal concrete zorgen rond cloud compliance en inzicht adresseert. Bijna een op de vier partners zegt dat ruim de helft van hun klanten te maken heeft met uitdagingen rond de compliancy van hun cloud omgeving. Dit wordt vooral veroorzaakt door het grote aantal cloud apps en cloud providers dat ze gebruiken. De helft van de partners zegt dat de meeste klanten geen compleet inzicht hebben in de security van al hun endpoints in hun totale multi-cloud infrastructuur. En maar liefst bijna negen op de tien partners zegt zeer bezorgd te zijn over de snelle toename in onjuiste cloud configuraties, die tot datalekken kunnen leiden.

Het is duidelijk dat er op securitygebied geweldige kansen liggen. Met de juiste expertise en een goede combinatie van effectieve oplossingen kunnen partners echt bijdragen aan de security van hun klanten. En zo de groei van hun eigen business stimuleren.

Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda

Terug naar nieuws overzicht
Security