Secrid stroomlijnt productieproces met low-code van Mendix

Secrid

04-10-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Secrid stroomlijnt productieproces met low-code van Mendix

Secrid is een creatief en snelgroeiend bedrijf dat een nieuwe generatie wallets ontwerpt. Deze worden in Nederland geproduceerd en wereldwijd via zo’n 7500 winkels in 70 landen verkocht. Secrid groeide in tien jaar tijd uit van een innovatieve start-up tot een wereldwijd bekend miljoenenbedrijf. Om met een gestroomlijnd productieproces de sterke groei bij te kunnen benen bouwde Appronto met Secrid een Supplier Portal op basis van het low-code platform van Mendix.

Ontstaan probleem
Thomas Boogert, ICT Product Owner bij Secrid: “Door de enorme groei en een relatief complex product werd het steeds moeilijker het productieproces in goede banen te leiden.” Secrid verkoopt jaarlijks anderhalf miljoen wallets in zes verschillende modellen en honderden uitvoeringen. Bij de productie van de wallets zijn zo’n 50 leveranciers betrokken. De aansturing van dit omvangrijke productieproces was voorheen echter op Excel gebaseerd. Dit gaf onvoldoende inzicht in de status van de productie.

Zo heb je bijvoorbeeld al te maken met de uitdaging hoeveel portemonnees je simpelweg uit een stuk leer kunt halen en hoeveel daarvan direct perfect qua kwaliteit zijn en dus geschikt voor de verkoop. Secrid heeft te maken met veel variaties en weet pas laat in het productieproces wat ze beschikbaar hebben voor de verkoop. Voor de planning, voorraadbeheer en financiële inzichten gaf deze situatie veel uitdagingen.

Low-code platform biedt sterke basis
Met de nieuwe Supplier Portal is er meer transparantie in de voorraad en planning. Bij de ontwikkeling van het platform stond een optimale gebruikerservaring voorop, waarbij het mobile-first principe is toegepast. Er is nu overal en altijd inzicht en één versie van de waarheid. “Dankzij het low-code platform van Mendix hebben we een sterke basis, waarmee we de administratie van het gehele productieproces bij Secrid kunnen automatiseren”, zegt Sjaak Overgaauw, CTO van Appronto. “Hierbij wordt ook de Boomi Master Data hub ingezet waarmee data kan worden gesynchroniseerd en Secrid kan vertrouwen op een betere datakwaliteit.”  

Meer low-code use cases op Mendix World 2020
Meer use cases horen waarbij low-code het verschil maakt? Noteer dan 2,3 en 4 juni 2020 vast in uw agenda voor Mendix World, de grootste low-code conferentie ter wereld die plaatsvindt in Rotterdam. 

Terug naar nieuws overzicht