Fujitsu lanceert Europees Startup Accelerator-programma

02-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Fujitsu lanceert Europees Startup Accelerator-programma

Fujitsu lanceert vandaag zijn Fujitsu Accelerator-programma in Noord- en West-Europa. Met het programma wil Fujitsu digitale transformatie stimuleren en marktkansen creëren voor tech startups.

Het Europese programma maakt gebruik van de co-creatiebenadering van Fujitsu, waarin met behulp van Human Centric Experience Design (HXD) - de digitale transformatie bij klanten wordt ondersteund. Het stimuleert een groeiend ecosysteem van partners en startups, waardoor deze snel kunnen schalen voor bedrijfsomgevingen. Klanten kunnen gebruikmaken van Fujitsu's wereldwijde netwerk van digitale transformatiecentra om dit proces te versnellen. Het Startup Accelerator-programma is door Fujitsu in 2015 gelanceerd in Japan. Sindsdien hebben 120 bedrijven hun voordeel ermee gedaan. In oktober 2019 dient Fujitsu een nieuwe aanvraag in voor het achtste seizoen.

Web Summit 2019

Om de impact van het Europese programma te vergroten, heeft Fujitsu ook zijn deelname aan de Web Summit 2019 (Lissabon, 4-7 november 2019) bevestigd. Het is voor het eerst dat een Japanse onderneming meedoet aan dit event. Ook een aantal internationale partners van de Fujitsu Accelerator presenteren op deze summit hun technologie. Meer dan 70.000 deelnemers worden verwacht.

Het Fujitsu Accelerator-programma werkt samen met Get in the Ring, een wereldwijd netwerk van innovatieve organisaties in meer dan honderd landen. Het programma is in eerste instantie op zoek naar 24 startup-partners. Voor de beste match zijn deze bedrijven actief in drie verschillende sectoren: detailhandel, financiële dienstverlening en de publieke sector en zijn ze gespecialiseerd in technologiegebieden zoals AI, analyse en digitale interactiehulpmiddelen.

Kwaliteit voorop

Door het volgen van strenge kwaliteitscontroles, stemt Fujitsu oplossingen voor startups af op specifieke, digitale zakelijke uitdagingen. Daarnaast worden deze meegenomen in bestaande oplossingen voor levering van een wereldwijd schaalbare SaaS-service. Het Accelerator-programma versterkt het ecosysteem van Fujitsu voor connected services.

Naast het mogelijk maken en het versnellen van innovatie voor de klant, stelt het Fujitsu Startup Ecosysteem startups in staat om gevalideerde oplossingen aan klanten wereldwijd te leveren. Fujitsu verwacht dat startups hiermee zullen groeien. Startups die deelnemen aan het programma profiteren van het grote klantenbestand, de wereldwijde dekking en de marktpositie van Fujitsu, wat hen helpt te groeien, nieuwe initiatieven te ontwikkelen en innovaties te verkopen.

'Bron van inspiratie'

"Start-ups zijn een grote bron van inspiratie, maar ze schalen vaak niet door, en dat is waar Fujitsu een bijdrage kan leveren. Door onze digitale transformatiecentra krijgen we veel nieuwe, jonge en inspirerende startups te zien die uitstekende oplossingen en technologieën leveren. Dit programma biedt een manier om concepten te identificeren die interessant en waardevol zijn voor onze klanten als onderdeel van co-creatie-ecosystemen", aldus Pascal Huijbers, Chief Technology Officer, West-Europa bij Fujitsu. "Het nieuwe Fujitsu Startup Ecosysteem vergroot en verdiept dit potentieel door startups met bedrijven te verbinden, hun groei te ondersteunen en onze klanten sneller toegang te geven tot innovatie waarvan zij weten dat die getest, betrouwbaar en ondersteund is."

Terug naar nieuws overzicht