Solvinity beheert IT-omgeving en virtuele werkplekken Zorginstituut Nederland

02-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Solvinity beheert IT-omgeving en virtuele werkplekken Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland (ZIN) brengt zijn IT-omgeving en virtuele werkplekken onder in dedicated datacenters van Solvinity. De overstap verzekert het Zorginstituut van maximale controle over IT-processen waarin veel gevoelige gegevens omgaan en garandeert de continuïteit van de IT-dienstverlening.

Zorginstituut Nederland is een zelfstandig bestuursorgaan dat de belangen behartigt van iedereen die op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) recht heeft op zorg. De wettelijke taken die het Zorginstituut uitvoert helpen de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg op peil te houden.

Selectieprocedure

Met het oog op de toekomst, de groeiende verantwoordelijkheden van het instituut en de razendsnelle ontwikkelingen op IT-gebied zocht het Zorginstituut een partner voor het beheer van de IT-omgeving en virtuele werkplekken. Na een selectieprocedure is de keuze gevallen op Solvinity. Eerder besteedde het Zorginstituut de webhosting al uit aan dit bedrijf.

Guido Scheenhart, projectmanager bij Zorginstituut Nederland: "Voor een organisatie als het Zorginstituut, waar veel met zeer gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, is betrouwbaarheid en continuïteit van de IT-dienstverlening cruciaal. De oplossing die Solvinity ons heeft aangeboden geeft ons maximale controle en zekerheid. Wij hebben het volle vertrouwen dat we daarmee de best mogelijke oplossing hebben gekozen voor onze klanten, partners en medewerkers."

Hans van den Broek, CEO van Solvinity: "We zijn trots dat ZIN, een overheidsorganisatie met hoge maatschappelijke relevantie, ons selecteert om de kwaliteit van onze oplossingen. Onze Managed Services zijn ‘secure by design’ en worden door onze klanten hoog gewaardeerd om het hoge basisniveau van veiligheid en betrouwbaarheid."

Dedicated storage

Solvinity biedt het Zorginstituut onder meer dedicated storage in een dual datacenter oplossing. Het Zorginstituut voldoet hiermee volledig aan alle wettelijke vereisten en is beter bestand tegen onvoorziene omstandigheden en noodgevallen. Het bedrijf bouwt voor ZIN een beveiligde netwerkinfrastructuur waarin meer dan honderd virtuele machines worden ondergebracht. Solvinity levert diverse management & control voorzieningen waaronder vulnerability-testen, uitwijktesten, logging, hardening en een duidelijk (security)patch proces. De applicaties vallen na de transitie onder het beheer van een vast klantteam voor het Zorginstituut bij Solvinity.

Terug naar nieuws overzicht