KPN benoemt Joost Farwerck tot CEO

01-10-2019 | door: Witold Kepinski

KPN benoemt Joost Farwerck tot CEO

KPN kondigt de benoeming aan van een nieuwe CEO en CFO, evenals een uitgebreide Raad van Bestuur. Met deze benoemingen zorgt de Raad van Commissarissen ervoor dat KPN wordt geleid door een ervaren en getalenteerd team met een langetermijnengagement. Hiermee kan KPN de strategie 2019-2021 waarmaken. CEO wordt KPN-veteraan Joost Farwerck en de nieuwe CFO is Chris Figee, afkomstig van ASR Nederland.

De Raad van Commissarissen maakt de benoeming bekend van Joost Farwerck (54) als de volgende Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad. Farwerck, momenteel interim-voorzitter van de Raad van Bestuur, is sinds 2013 lid van de Raad van Bestuur en is momenteel Chief Operating Officer (COO), een rol die hij sinds 2014 heeft vervuld. Farwerck kan rekenen op een basissalaris van 875.000 euro per jaar, dat aangevuld wordt met bonussen.

Hoewel Farwerck de rol van voorzitter en CEO kan opnemen als onderdeel van zijn huidige bestuurslidmaatschap, is de Raad van Commissarissen voornemens hem per 1 december 2019 te benoemen voor een nieuwe termijn van vier jaar om de continuïteit op langere termijn in de raad van bestuur te waarborgen.

Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met Joost als CEO, is de raad van commissarissen verheugd een ervaren telecommunicatieprofessional aan te stellen. Hij is lid van de raad sinds april 2013 en maakt deel uit van het leiderschapsteam dat de strategie 2019-2021 heeft vormgegeven. Joost kent het bedrijf door en door en de omgeving waarin het bedrijf opereert. Met Joost als CEO is de Raad van Commissarissen ervan overtuigd dat we goede vooruitgang zullen boeken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van de strategie van KPN."

Joost Farwerck meldt in een persbericht: “Met genoegen neem ik de rol aan van CEO van dit geweldige bedrijf dat zich richt op het aanbieden van snelle verbindingen met consumenten, bedrijven en de Nederlandse samenleving. KPN is een bedrijf met een realistische strategie om te presteren op de concurrerende Nederlandse markt. Mijn primaire focus zal zijn om die strategie te realiseren en te onderzoeken hoe we de uitvoering nog meer kunnen versnellen om organische duurzame groei te realiseren. We hebben een geweldig team en veel toegewijde mensen in het bedrijf. Ik wil graag met iedereen samenwerken om die strategie uit te voeren."

Jan Kees de Jager

KPN heeft voorts Chris Figee aangesteld als financieel directeur vanaf 1 februari 2020 en gaat de raad van bestuur uitbreiden. Huidig financieel topman Jan Kees de Jager vertrekt op 1 maart.

Leroy

Dominique Leroy kondigde begin deze maand haar vertrek als CEO van Proximus aan. Aanvankelijk zou zij vanaf 1 december aan de slag gaan als topvrouw van KPN, maar dat gaat dus niet door. KPN verwees voor de beslissing om Leroy opzij te schuiven naar de onduidelijkheid en onvoorspelbaarheid van de procedures die tegen haar in België lopen. Sickinghe zegt daarover vandaag dat de toezichtsraad van KPN "recentelijk te maken kreeg met een aantal onverwachte uitdagingen rond de opvolging van de CEO". "

Leroy kwam onder vuur te liggen nadat bekend raakte dat ze op 25 juli de opdracht gaf om een aandelenpakket van Proximus ter waarde van ruim 285.000 euro te verkopen op 1 augustus. Naar die transactie loopt een onderzoek van beurswaakhond FSMA en van het openbaar ministerie. Op donderdag 19 september vonden op vraag van het Brusselse gerecht huiszoekingen plaats in de woning van Leroy en op haar kantoor bij Proximus. Het vertrek van een CEO wordt als koersgevoelige informatie beschouwd. Leroy zelf ontkent dat ze handelde met voorkennis.

Door: Witold Kepinski ism Datanews

Terug naar nieuws overzicht