Witold Kepinski - 01 oktober 2019

Centralpoint en Flex IT verder als twee onafhankelijke bedrijfseenheden

De raad van bestuur van Rotla BV (Infotheek Group) heeft een besluit aangekondigd om de dagelijkse activiteiten te verplaatsen naar de twee business units, Centralpoint en FLEX IT Distribution. De beslissing werd genomen op basis van de eerder meegedeelde strategische beslissing om de bedrijfsonderdelen te scheiden.

Centralpoint en Flex IT Distribution zullen hun respectievelijke activiteiten zowel organisch als via acquisities blijven uitbreiden. De bedrijven hebben twee ambitieuze managementteams klaar staan om de strategische plannen die zijn ontwikkeld in het voorjaar en de zomer, met volledige steun van de eigenaars en de raad van bestuur uit te voeren. Zowel Luuk Slaats (MD, Centralpoint) als Leon Timmermans (MD, Flex IT Distribution) zijn sterke voorstanders van deze beslissing. "We geloven allebei in focus, snelheid en zakelijke behendigheid en deze beslissing zal ons in staat stellen dit verder te versterken", aldus Slaats (foto) en Timmermans.

Als gevolg hiervan hebben de Raad van Bestuur en Harald Werner afgesproken dat Harald vandaag zal aftreden als waarnemend CEO en CFO. De huidige voorzitter Lars Pettersson zal interim CEO zijn tijdens deze overgangsperiode.

"De raad is dankbaar voor het leiderschap en de waardevolle bijdragen van Harald aan het bedrijf, waaronder de voortdurende decentralisatie en de sterke omzetgroei en winstontwikkeling in 2019", aldus Lars Pettersson, voorzitter van de raad van bestuur van Infotheek Group. “We hebben een goede dialoog met Harald gehad en zijn het erover eens dat de volgende stap voor het bedrijf is om de activiteiten en besluitvorming verder te decentraliseren. We zijn ervan overtuigd dat Harald succes zal hebben in zijn volgende rol, en we zijn enthousiast over de marktkansen en het interne verbeterpotentieel dat we zien in zowel Centralpoint als FLEX IT-distributie. ”

Werner: “Het was een genoegen om Infotheek Group te leiden en ik ben trots op wat we hebben bereikt. Ik geloof sterk in het potentieel van mijn collega's en hun vermogen om de succesvolle ontwikkeling van Centralpoint en FLEX IT-distributie voort te zetten.”