Robin Bell is CIO bij Egress

01-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Robin Bell is CIO bij Egress

Egress, leverancier van people-centric data security-oplossingen, stelt Robin Bell (foto) aan als Chief Information Officer. Bell wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe technologische initiatieven die de tech scale-up moeten ondersteunen in zijn ambitieuze uitbreidingsplannen.

Als VP of Operations bij Egress was Bell de afgelopen twee jaar verantwoordelijk voor alle aspecten van operations. Denk hierbij aan klantenservice, operationele ondersteuning, implementatie en automatisering, interne IT-structuren en security operations om SaaS-platforms beschikbaar te maken voor enterprise-klanten. In zijn nieuwe functie gaat Bell toezicht houden op operations, service delivery en enterprise software delivery.

Lange carrière in technologie

Bell kan terugkijken op een lange carrière in technologie. Voordat hij aan de slag ging bij Egress gaf hij leiding aan de Application Services Group bij Vodafone. Daar was hij verantwoordelijk voor het ontwerp, het leveren en de ondersteuning van complexe private cloud-oplossingen gebaseerd op platforms en applicaties van Microsoft en Unix. Bell kwam bij Vodafone in dienst toen het bedrijf Cable & Wireless onderdeel werd van Vodafone Enterprise. Bell was op dat moment elf jaar werkzaam bij Cable & Wireless, waar hij opklom tot hoofd van Technical Services en verantwoordelijk was voor het ontwerp en de levering van het NHSmail-programma.

In de loop van zijn carrière heeft Bell veel samengewerkt met klanten uit de publieke sector. In de afgelopen twee jaar was hij binnen Egress verantwoordelijk voor het operationaliseren van Criminal Justice Secure eMail (CJSM), een gesloten netwerkplatform dat door Egress gefaciliteerd wordt. CJSM biedt werknemers binnen Justitie, variërend van juridisch adviseurs tot reclassering, de mogelijkheid om veilig te communiceren. Bell heeft ook meegewerkt aan het leveren van de e-mail security- en samenwerkingsoplossingen van Egress aan overheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijde opererende enterprises, waaronder financiële instellingen en advocatenbureaus.

Relaties opbouwen

In reactie op de aanstelling van Bell zegt Neil Larkins, CTO bij Egress: "Robin heeft zeer veel kennis van het succesvol beheren van enterprise operations en complexe IT-systemen. Hij is een bekende naam binnen de sector en is goed in het opbouwen van relaties en het snel winnen van geloofwaardigheid en vertrouwen. Gedurende zijn carrière heeft Robin aan vele complexe implementaties gewerkt. Bij Egress was hij eindverantwoordelijk voor CJSM en diverse SaaS-initiatieven bij klanten wereldwijd. Ik ben dan ook opgetogen over zijn promotie tot CIO."

In december 2018 ontving Egress 40 miljoen dollar uit het Series C fonds, geleid door FTV Capital. Egress gebruikt deze investering om verder te bouwen aan de snelle groei in Europa en Noord-Amerika. Egress gebruikt deze investering om voort te bouwen op de aanhoudende snelle groei in Europa en Noord-Amerika, zoals bleek uit de recente lancering van haar kantoor in Amsterdam. In zijn nieuwe functie zal Bell het speerpunt zijn voor de operationele levering en efficiëntie van de verdere uitbreiding.

Snelle groei

Reflecterend op zijn nieuwe baan zegt Robin Bell: "Het zijn opwindende tijden om bij Egress te werken. We hebben een sterke en groeiende groep aan enterprise-klanten in Europa en Noord-Amerika. Het soepel blijven aanbieden van de diensten van Egress is mijn belangrijkste prioriteit. We zijn in de afgelopen jaren snel gegroeid van start-up naar scale-up naar wereldwijd opererend. Het is geweldig om onderdeel te zijn van deze reis en samen te werken met Neil en het senior leiderschapsteam."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People