Jill Dierikx is tijdelijke voorzitter van NCD

01-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Jill Dierikx is tijdelijke voorzitter van NCD

Ron Steenkuijl draagt de voorzittershamer van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) over aan Jill Dierikx (foto), die de positie tijdelijk zal waarnemen. Ron Steenkuijl is door zijn toenemende activiteiten voor de ADG (Asito Diensten Groep) niet langer in staat zijn functie als voorzitter van de NCD te vervullen. In zijn ruim 6 jaar voorzitterschap gaf Ron leiding aan de transitie van een relatief gesloten netwerk naar een dynamisch open netwerk van commissarissen en directeuren.

Door het vertrek van Ron Steenkuijl (per 17 september) neemt Jill Dierikx als vicevoorzitter van de NCD tijdelijk de voorzittershamer over. Intussen is er een procedure opgestart voor het selecteren van een nieuwe NCD-voorzitter. Op de Algemene vergadering van Leden op 28 november wordt naar verwachting de nieuwe voorzitter gekozen en afscheid genomen van Ron Steenkuijl.

De NCD heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De kern van de wijzigingen bestaat uit de realisatie van twee eco-systemen voor commissarissen/toezichthouders en directeuren. De eerste kent onder anderen Commissarissen.nl, Governance opleidingen, intervisiegroepen, het Register Certified Board Member (RCBM), commissarissendistricten, Governance TV en de Dag voor het Commissariaat. De tweede kent het onder anderen het LeadershipNL-magazine, Masterclasses, Change In Business, regionale districten en NCD Academy-opleidingen. De komende maanden komen daar de jaarlijkse verkiezing voor de Leadership Award en de app Directeur.nl bij.

Terug naar nieuws overzicht