Witold Kepinski - 27 september 2019

SS&C neemt activa van Algorithmics over van IBM

SS&C Technologies heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om bepaalde algoritmen en gerelateerde activa van IBM te verwerven. Algorithmics levert wereldwijd risicoanalyseproducten en -diensten voor de financiële dienstverlening.

De toevoeging van Algorithmics zal het risicoanalyse- en regelgevingsaanbod van SS&C uitbreiden. De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond, in afwachting van de voltooiing van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

De overname voegt meer dan 200 klanten, 350 werknemers en kantoren toe in 25 landen. Cliënttypen zijn banken, makelaars, vermogensbeheerders, hedge- en private equity-fondsen en dienstverleners. De oplossingen van Algorithmics leveren de risicoanalyses die klanten nodig hebben om de impact van veranderingen in bedrijfsvoering en regelgeving aan te pakken; inclusief X-Value Adjustment (xVA), Fundamentele beoordeling van de handelsportefeuille (FRTB), gestandaardiseerde aanpak voor tegenpartijkredietrisico (SA-CCR), huidige verwachte kredietverliezen (CECL) en gerichte beoordeling van interne modellen (TRIM). De cloudgebaseerde technologie van Algorithmics zal worden geïntegreerd in het SS & C-platform en micro-services toevoegen.

Ondersteund door een wereldwijd team van risico-experts gevestigd in alle grote financiële centra, richten de oplossingen en technologie van Algorithmics zich op markt-, krediet- en liquiditeitsrisico, evenals kapitaalbeheer.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024