Helmut Binder is nieuwe CEO van Paessler AG

27-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Helmut Binder is nieuwe CEO van Paessler AG

Paessler AG, gespecialiseerd in netwerkmonitoring, stelt Helmut Binder (foto) aan als nieuwe CEO. Binder treedt in de voetsporen van Christian Twardawa, die jarenlang dienstdeed als CEO en per 30 september aftreedt. Binder bouwt voort op het succes van Paessler en gaat nieuwe oplossingen ontwikkelen voor klanten in zowel de klassieke IT-markt als de opkomende IoT-markt.

"We zijn heel blij dat we Helmut Binder voor ons bedrijf hebben kunnen winnen. Zijn jarenlange managementervaring bij internationale IT-organisaties levert een beslissende bijdrage aan de volgende stap in de ontwikkeling van Paessler AG en onze verdere internationale uitbreiding", zegt Dirk Paessler, de oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Paessler.

Ervaring bij internationale techbedrijven

Binder, die economie studeerde in Keulen en Tokio, is al vele jaren actief in de IT-sector. Hij heeft het grootste deel van zijn loopbaan bij internationale technologiebedrijven gewerkt. Voordat hij bij Paessler in dienst trad, was hij CEO van de in Dortmund gevestigde Materna Group, waar hij in 2015 de oprichter verving.

"Paessler heeft zich de afgelopen 20 jaar succesvol gepositioneerd als onafhankelijk Duits softwarebedrijf in de internationale markt voor monitoring. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol als CEO bij Paessler het verdere succes van de onderneming actief vorm te geven", zegt Binder. "Ik hecht grote waarde aan de persoonlijke cultuur en de individuele processen binnen deze niet-beursgenoteerde onderneming, want agile teams die de vrijheid krijgen om te innoveren, ontwikkelen doorgaans de beste producten. Ik merk dat er bij Paessler sprake is van een dergelijke cultuur en dat doet me veel plezier."

PRTG PLUS en nieuwe kansen in de IoT-markt

Met het oog op de veranderende eisen op het gebied van IT-monitoring zal Paessler innovatief en flexibel te werk blijven gaan. De identificatie van nieuwe klantsegmenten vormt een uitstekend uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Binder gaat onder meer nieuwe klantsegmenten identificeren om het bedrijf verder te ontwikkelen. Zo heeft Paessler voor zeer grote toepassingen (die vragen om bewaking van 5000+ apparaten met 50.000+ sensors) onlangs het nieuwe licentiemodel PRTG PLUS geïntroduceerd. "Verder bieden nieuwe markten zoals het Internet of Things enorme kansen!", zegt Binder. "Ons doel is om gezamenlijk nieuwe oplossingen te ontwikkelen en te implementeren voor klanten in de klassieke IT-markt en de wezenlijk bredere IoT-markt. Met de uitbreiding van onze monitoring-competenties naar nieuwe markten kunnen we bijdragen aan een efficiënte benutting van middelen in de breedst mogelijke zin. Dat is wereldwijd een van de grootste uitdagingen van onze tijd. En we zullen bij het nastreven van deze doelstellingen de wens van oprichter Dirk Paessler niet uit het oog verliezen: een bedrijf opbouwen waar we met veel plezier willen werken."

Terug naar nieuws overzicht