Mogelijk samengaan Adobe en Microsoft scenario belicht door Trevis

26-09-2019 | door: Witold Kepinski

Mogelijk samengaan Adobe en Microsoft scenario belicht door Trevis

Volgens Trevis, bestaande uit een team van Wall Street analisten en MIT-ingenieurs, zou een overname van Adobe door Microsoft heel goed mogelijk zijn voor maximaal 260 miljard dollar.

"Wij geloven dat Microsoft 260 miljard dollar zou kunnen uitgeven om Adobe te verwerven, wat een winst van bijna 90% betekent vergeleken met de huidige marktkapitalisatie van Adobe 138 miljard dollar", zo melden de analisten van Trefis in een bijdrage gepubliceerd in Forbes.

Volgens analisten is dit afstemmingsproject tussen Microsoft en Adobe om verschillende redenen zinvol. In de eerste plaats kan de nieuwe combinatie het beter opnemen rond analtyics tegen Salesforce Tableau en SAP Quatrics.

"De complementariteit van aanbiedingen kan beide bedrijven helpen aanzienlijke waarde te genereren. Het productportfolio van Adobe kan worden geïntegreerd met veel Microsoft-producten", aldus Trefis. De bedrijven zouden Adobe Creative, Document en Experience Cloud suites goed kunnen combineren met Office en CRM Dynamics.

Tegen 2021 schat Trefis de omzet van Microsoft en Adobe respectievelijk 139 miljard en 13,2 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud