Witold Kepinski - 25 september 2019

Enovation en Main Capital actiever in zorgmarkt na acquisitie POINT

Enovation en Main Capital realiseren verdere uitbreiding in de zorgmarkt met de strategische acquisitie van POINT, leverancier van patiëntverwijzing, patiëntendossier en zorgcommunicatie oplossingen. De overname is de derde toevoeging aan de Enovation Group, die eerder de krachten bundelde met XDS-vendor Meddex en Connected Healthcare vendor Verklizan, na de initiële investering van Main Capital, waarbij het meerderheidsaandeelhouder werd in 2018.

POINT is de leidende speler op de Nederlandse markt voor patiëntverwijzing en patiëntendossieroverdracht van ziekenhuizen en huisartsen naar VVT instellingen en vice versa. Na de oprichting in 2007 positioneerde POINT zich als specialist op het gebied van patiëntendossieroverdracht zowel binnen als buiten gevestigde zorgregio's. Deze gebieden profiteren sterk van verbeterde efficiëntie, betere communicatie en gestructureerde gegevensuitwisseling. POINT heeft een innovatief platform ontwikkeld dat de kans op fouten aanzienlijk vermindert en de samenwerking tussen zorgverleners en zorginstellingen verbetert, teneinde de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren en de administratieve lasten voor zorgverleners en patiënten te minimaliseren. POINT bedient een groeiend klantenbestand van ziekenhuizen, huisartsen en VVT instellingen. Voorbeelden van klanten zijn UMC Utrecht, LUMC, Isala, Flevo Ziekenhuis en Buurtzorg.

De combinatie van Enovation en POINT zorgt voor een sterkere speler in de markt voor Healthcare Communication en Connected Healthcare. Het productaanbod van beide bedrijven is zeer complementair en versterkt Enovation's uitgebreide suite met verschillende SaaS-oplossingen op het gebied van patiëntverwijzing, patiëntendossieroverdracht en communicatie in de gezondheidszorg. Door de uitgebreide reeks oplossingen kunnen Enovation en POINT hun klantervaring verbeteren door uitgebreidere mogelijkheden te bieden om de communicatie, patiëntgegevensuitwisseling en patiëntbewaking verder te automatiseren. Dit verbetert bovendien de effectiviteit van de zorgverlening en ondersteunt de klant bij het omgaan met toenemende druk op zorguitgaven als gevolg van macro-economische trends zoals schaarste in hulpmiddelen en een vergrijzende bevolking.

Het gecombineerde bedrijf heeft meer dan 240 werknemers verspreid over 10 kantoren en is actief in meer dan 17 landen. Enovation Group beschikt over sterke R&D-capaciteit gericht op het verbeteren van het huidige productaanbod teneinde innovatieve oplossingen voor de zorgmarkt te creëren. Als onafhankelijke communicatieleverancier is het de missie van Enovation om onderdeel te zijn van het oplossen van de uitdagingen waarmee de Europese gezondheidszorg momenteel wordt geconfronteerd. Naast organische groei in haar kernmarkten, volgt Enovation een selectieve buy-and-build-strategie die is gericht op het aangaan van strategische combinaties die het strategische productaanbod verder verbeteren en de geografische positionering als toonaangevende SaaS-leverancier op de Europese markten versterken.

Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “Voor ons is dit de volgende stap in onze communicatieportfolio. Onze productportefeuilles zijn zeer complementair, omdat we onze klanten een nog betere integratie in het verwijzingsproces kunnen bieden. Dit betekent dat we zorgaanbieders een nog efficiëntere oplossing kunnen bieden voor patiëntverwijzingen. Met onze huidige internationale kantoren kunnen we POINT helpen bij het realiseren van hun internationale activiteiten en ambities.”

Arthur Muller (CEO POINT): “POINT wordt in steeds meer toepassingen gebruikt en levert de juiste zorg op de juiste plaats. Door de combinatie van onze sterke punten zijn we beter in staat dit met nieuwe klanten te communiceren en te verankeren. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten blijft POINT zich inzetten voor het optimaliseren van POINT als transmuraal samenwerkingsplatform. Door centralisatie van overheadactiviteiten kunnen klanten bovendien efficiënter werken.”

Charly Zwemstra (Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Enovation en Managing Partner bij Main Capital Partners): “Met de acquisitie van POINT versterkt Enovation haar productportfolio met het complementaire POINT-aanbod bestaande uit patiëntverwijzing, patiëntendossieroverdracht en oplossingen voor gezondheidszorgcommunicatie. Deze strategische combinatie versterkt de leidende positie van Enovation in de Europese markt voor communicatie in de gezondheidszorg, waardoor een sterkere SaaS-softwaregroep ontstaat.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024