PYXYA zet ContrailSD-WAN in voor ontwikkeling van managed network services
24-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PYXYA zet ContrailSD-WAN in voor ontwikkeling van managed network services

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, is een samenwerking aangegaan met de Franse managed service provider PYXYA. Die gaat de Contrail SD-WAN-oplossing inzetten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar veilige connectiviteit voor hun filialen.

De automatiseringsfunctionaliteit, multi-tenancy-mogelijkheden en role-based access control (RBAC) van Juniper hebben PYXYA geholpen om klanten binnen te halen waarnaar diverse andere leveranciers meedongen. De oplossing van Juniper sluit aan op het businessmodel van PYXYA, dat providers in alle soorten en maten ondersteunt met een complete reeks van diensten.

Systeemintegrators en managed service providers

PYXYA wil niet alleen optreden als dienstverlener voor bedrijven, maar ook voor de systeemintegrators en managed service providers die als zijn resellers fungeren. Het Franse bedrijf kan overheidsinstellingen ondersteunen met zowel lokale als on-premises cloud-oplossingen, wat vaak een belangrijke voorwaarde is voor gevoelige overheidsinformatie en het verkrijgen van certificeringen voor de publieke sector.

Het dienstenaanbod van PYXYA wordt ondersteund door Contrail SD-WAN. Die oplossing omvat Contrail Service Orchestration, het netwerkservices-platform NFX150 (dat ingebouwde LTE-functionaliteit biedt, die het mogelijk maakt om klanten van mobiele connectiviteitsopties te voorzien) en services gateways uit de SRX300-serie.

Van ontwerp tot beheer

Juniper Networks Contrail SD-WAN maakt gebruik van Contrail Service Orchestration voor het ontwerp, de beveiliging, de automatisering en het beheer van de complete levenscyclus van netwerkservices. Dat geldt voor alle services van network service platforms uit de FX-serie, universele 5G routeringsplatforms uit de MX-serie en secure services gateways uit de RX-serie. De vSRX Virtual Firewall zorgt daarbij voor cloud-gebaseerde bescherming van endpoints.

In het kader van de samenwerking met Juniper Network wil PYXYA in de toekomst overstappen van SD-WAN-diensten naar SD-Branch-diensten. Daarvoor kan het gebruikmaken van de aanvullende mogelijkheden van Contrail SD-WAN. Het portal van PYXYA biedt klanten toegang tot mogelijkheden voor het beheer van hun WAN-infrastructuur en tot de universalisatiesoftware van de PyBox. PYXA is momenteel bezig om zijn oplossing uit te breiden met functionaliteit voor de integratie van het beheer van lokale netwerkinfrastructuren en wifi-netwerken. De oplossing wordt vervolgens gemigreerd, zodat de complete IT-infrastructuur op locatie kan worden beheerd via de SD-Branch.

Geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden

Contrail SD-WAN stelt PYXYA in staat om zijn doelstellingen op de korte en lange termijn te realiseren door klanten te voorzien van verbeterde en volledig geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden, managed LAN en ingebouwde wifi via Mist, een dochteronderneming van Juniper Networks. PYXYA zal daarnaast een beroep doen op de AI-expertise van Mist om zijn dienstverlening aan klanten te verbeteren.

"We zijn een jonge, dynamische en disruptieve nieuwe speler in de cloud-markt. Ons OTT-model vertegenwoordigt een nieuwe benadering van de levering van cloud-diensten. We denken met Juniper Networks de perfecte partner te hebben gevonden. Het bood ons een oplossing met een open API waarmee we alles naar behoefte kunnen aanpassen en automatiseren. We leggen ons toe op de ontwikkeling van verfrissende en innovatieve oplossingen zoals SD-Branch waarmee we klanten in uiteenlopende sectoren kunnen voorzien van verbeterde beveiliging, LAN-, wifi- en AI-diensten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Juniper Networks ons tijdens dit hele traject met raad en daad zal bijstaan", aldus Marc del Fabbro, Chief Executive Officer bij PYXYA.

"PYXYA is een toekomstgerichte dienstverlener die zich onderscheidt door een innovatieve benadering van managed services. Het biedt klanten de flexibiliteit om gebruik te maken van de infrastructuur van hun keuze voor het aanbieden van over-the-top (OTP)-diensten zoals SD-WAN en SD-Branch. Dit is een relatief nieuwe trend die volgens ons de komende jaren aan kracht zal winnen. Bedrijven als PYXYA hanteren een nieuw type servicemodel dat zich niet louter op bedrijven richt, maar ook op systeemintegrators en andere dienstverleners. Het doet mij genoegen dat zij voor Juniper hebben gekozen als partner tijdens hun reis", zegt Sally Bament, vice president Provider Strategy bij Juniper Networks.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud