Wouter Hoeffnagel - 23 september 2019

Barracuda vernieuwt RMM platform Managed Workplace

Barracuda vernieuwt RMM platform Managed Workplace image

Barracuda lanceert een nieuwe versie van zijn op security gerichte remote monitoring en management (RMM) platform Managed Workplace. Met deze nieuwe versie krijgen MSP’s en solution providers onder andere toegang tot geavanceerd softwarebeheer. Hiermee kunnen ze hun klanten betere patch- en software update management aanbieden voor duizenden verschillende softwareversies van ruim 100 softwareleveranciers. Zo kunnen deze service providers ervoor zorgen dat bij hun klanten altijd de laatste patches en software updates zijn geïnstalleerd, zodat zij beter zijn beschermd.

Met Managed Workplace kunnen MSP’s snel en makkelijk identificeren welke software in het netwerk van hun klanten verouderd is (en daarmee mogelijk kwetsbaar is voor aanvallen). Ook kunnen zij software updates en patches downloaden en testen, zodra deze beschikbaar zijn. Managed Workplace maakt het ook mogelijk de installatie van updates en patches in te plannen op geschikte tijden. MSP's ontvangen in dit geval rapportages over het slagen of falen van software updates en patches, om te bevestigen dat de software up-to-date is of om verdere acties te ondernemen.

Monitoring van backups

De nieuwe versie van Workplace Management biedt ook monitoring van backups met Barracuda Intronis Backup, aan de hand van beleidsregels. De combinatie van geavanceerd softwarebeheer en backup-monitoring betekent dat MSP’s klanten beter van dienst kunnen zijn met bescherming op meerdere niveaus en zo hun toegevoegde waarde vergroten.

"De overname van Managed Workplace, eerder dit jaar, heeft ons aanbod voor de MSP-markt versterkt", zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda. "De verbeteringen die we hebben doorgevoerd in Managed Workplace versie 12 onderstrepen ons commitment om het portfolio van onze MSP-partners op het gebied van beveiliging en databescherming te blijven versterken."

Meer informatie over Barracuda Managed Workplace RMM is hier te vinden. 

Maak kennis met Managed Workplace 12

Op donderdag 26 september om 16:00 uur organiseert Barracuda MSP een webinar om service providers kennis te laten maken met Managed Workplace 12 en met Advanced Software Management in het bijzonder. Geïnteresseerden kunnen zich hier registreren.