Microsoft's Brad Smith: 'Sta gebruik Windows en Office apps op Huawei apparatuur toe'
23-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft's Brad Smith: 'Sta gebruik Windows en Office apps op Huawei apparatuur toe'

Brad Smith (foto), president en Chief Legal Officer (CLO) van Microsoft, roept de Amerikaanse overheid op het gebruik van het Windows besturingssysteem en Office apps op Huawei systeem toe te staan. Smith zegt niet te geloven dat de Amerikaanse nationale veiligheid hierdoor in gevaar komt.

Smith doet zijn uitspraken in een interview met BBC News. Onlangs riep Smith in een interview met Bloomberg's Businessweek de Amerikaanse overheid ook al op bewijsmateriaal te leveren dat aantoont dat het Chinese techbedrijf Huawei de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar brengt. Ook noemde Smith de behandeling van Huawei door de Amerikaanse overheid 'on-Amerikaans'. Smith zei toen al geen reden te zien waarom Huawei geen technologie mag inkopen bij Amerikaanse bedrijven.

In een interview met BBC News roept Smith de Amerikaanse overheid op het gebruik van Microsoft software op Huawei systemen toe te staan.
"Overheden wereldwijd moeten hun zorgen rond nationale veiligheid addresseren", aldus Smith. "Wij zijn echter van mening dat het een vergissing is een nieuw digitaal ijzeren gordijn over de Grote Oceaan te plaatsen - ik denk dat dit zowel de Verenigde Staten als democratieën wereldwijd zou belemmeren." Hij voegt toe: "Wij zijn één van de bedrijven die zich heeft gemeld bij het Amerikaanse ministerie van Handel zodat wij ons besturingssysteem kunnen blijven leveren voor Huawei apparaten zoals laptops."

Terug naar nieuws overzicht