Witold Kepinski - 23 september 2019

Interxion werkt samen met AMS-IX Amsterdam, DE-CIX Frankfurt en LINX Londen

Interxion, leverancier van carrier- en cloud-neutrale colocatie-datacenterdiensten in Europa, is een samenwerking aangegaan met de drie grootste Internet Exchanges van Europa: AMS-IX (Amsterdam), DE-CIX (Frankfurt) en LINX (Londen). De partijen gaan gezamenlijk een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde Application Programming Interface (API) ontwikkelen. Deze zogeheten IX-API zal Interxion gebruiken om on-demand remote peering te faciliteren, waardoor er peering-diensten vanuit alle Interxion datacenters in Europa kunnen worden geleverd.

Organisaties die hun digitale diensten willen leveren in verschillende landen, moeten volgens Interxion gebruikmaken van de verschillende nationale internet exchanges. Dankzij de open en standaard IX-API kunnen Interxion-klanten die hun diensten willen verbinden met verschillende internet exchanges vanaf nu in één omgeving terecht. Daarin kunnen de peering-diensten effectiever worden beheerd en op een consistente manier voor meerdere internet exchanges geconfigureerd.

Alle Interxion-datacenter bieden naast toegang tot clouddiensten nu ook remote peering services bij de primaire Internet Exchanges in Amsterdam, Frankfurt en Londen. Door op dit gebied samen te werken zijn de datacenters van Interxion een one-stop-shop voor het gebruik van colocatie-, cloud- en peeringdiensten.

"We zetten ons dagelijks in om samen te werken aan de beste diensten die onze klanten in heel Europa helpen om aan hun zakelijke behoeften te voldoen. Door met deze partners samen te werken biedt Interxion on-demand toegang tot de toonaangevende internet exchanges van Europa", zegt Michael Rabinowitz, Director Marketing & Strategy, binnen het Connectivity segment van Interxion. "De IX-API die dit mogelijk maakt zorgt ervoor dat onze klanten gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijke infrastructuur in meerdere markten, waardoor ze efficiënter kunnen uitbreiden naar andere locaties en nieuwe markten.”

"Bij AMS-IX zijn we er erg trots op dat de drie grootste beurzen hun krachten bundelen, samenwerken en consensus hebben bereikt om het gemeenschappelijke IX-API-project te realiseren", aldus Henk Steenman, Chief Technology Officer van AMS-IX. "In een zeer competitieve markt hebben we een gemeenschappelijke ambitie en drive gevonden voor het grotere belang van het internet.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024