Witold Kepinski - 21 september 2019

Virtual Affairs en Ohpen lanceren bank en vermogensbeheerder toepassing

Virtual Affairs en Ohpen lanceren bank en vermogensbeheerder toepassing image

Internationaal software en services organisatie Virtual Affairs en core banking platform Ohpen kondigen een gezamenlijk ontwikkelde bank en vermogensbeheerder out-of-the-box aan. Virtual Affairs’ mobiele bankoplossing is geïntegreerd met Ohpen’s core banking platform waardoor een oplossing wordt gecreëerd voor financiële instellingen die een nieuwe retail beleggingspropositie willen aanbieden.

Het partnerschap stelt banken, verzekeraars en vermogensbeheerders in staat om sneller nieuwe proposities naar de markt te brengen. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken om een complex en langdurig integratieproject; de reeds geïntegreerde oplossing scheelt ruim 6 maanden implementatietijd. Hierdoor kunnen financiële partijen zich richten op daar waar het om draait: het bedienen van hun klanten en het aanbieden van nieuwe producten.

“We hebben in deze integratie geïnvesteerd om banken, verzekeraars en vermogensbeheerders in staat te stellen om sneller nieuwe producten te lanceren en een volledig digitale en naadloze ervaring aan te kunnen bieden aan hun klanten,” aldus Robin Peters, Managing Partner van Virtual Affairs. “Wij richten ons eerst op het aanbieden van een mobiele vermogensbeheerder, maar kunnen dit eenvoudig uitbreiden naar het ondersteunen van websites. Door deze samenwerking met Ohpen kunnen we onze bestaande en nieuwe klanten beter bedienen met een volledig geïntegreerde mobiele app en backoffice systeem, in plaats van alleen een website of mobiele app.”

“Financiële instellingen hebben nu de mogelijkheid om binnen maanden of zelfs weken een volledig compliant, flexibel en betrouwbare beleggingsoplossing aan te bieden aan retail klanten. De geïntegreerde oplossing kan aangepast worden op basis van het merk, de huisstijl, propositie en producten van de financiële instelling. Simpel dus.” Aldus Angelique Schouten, bestuurslid Ohpen. “Door de mobiele app van Virtual Affairs te integreren met het Ohpen Platform, creëren we één loket voor iedere financiële instelling die een beleggingsproduct wil aanbieden.

De vermogensbeheerder out-of-the-box is beschikbaar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024