Acronis krijgt flinke kapitaalinjectie

19-09-2019 | door: Witold Kepinski

Acronis krijgt flinke kapitaalinjectie

Acronis, speler in data protection en back-up, heeft een investeringsronde van 147 miljoen dollar aangekondigd onder leiding van Goldman Sachs. De investeringsronde stelt de waardering van het bedrijf in op meer dan een miljard dollar en stelt Acronis in staat om zijn engineeringteam in Singapore, Bulgarije en Arizona uit te breiden, extra datacenters te bouwen en door acquisities te groeien. Bovendien zal Acronis het kapitaal gebruiken om de bedrijfsgroei in Noord-Amerika te versnellen, in samenwerking met Acronis SCS , een onafhankelijke softwareverkoper en distributeur voor de publieke sector.

Acronis is in 2003 opgericht in Singapore en in 2008 opgericht in Zwitserland. Het heeft nu meer dan 1.400 werknemers in 18 landen. Acronis-oplossingen worden vertrouwd door meer dan 5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven, waaronder 80% van de Fortune 1000-bedrijven. Cyberbeschermingsproducten van Acronis zijn verkrijgbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen in meer dan 30 talen.

"We zijn enthousiast over de investering van Goldman Sachs", zei Serguei Beloussov (foto), oprichter en CEO van Acronis. “In 2018 realiseerde Acronis een zakelijke groei van 20% en in 2019 ligt het op schema voor een groei van meer dan 30% met een groei van Acronis Cyber Cloud met meer dan 100%. Onlangs hebben we het Acronis Cyber Platform aangekondigd , waarmee derden onze oplossingen voor cyberbescherming kunnen aanpassen, uitbreiden en integreren naar de behoeften van hun klanten en partners. De investeringsronde onder leiding van Goldman Sachs zal ons helpen de productontwikkeling te versnellen door overnames van bedrijven en extra middelen, en de groei te versnellen.”

Kirill Tatarinov

Acronis heeft eerder de benoeming aangekondigd van Kirill Tatarinov als Executive Vice Chairman om het bedrijf te helpen in zijn volgende groeifase. Tatarinov is een veteraan in de branche met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van business en technologie, en was sinds december 2018 lid van de raad van bestuur van Acronis en bekleedde eerder leidinggevende functies bij softwarebedrijven van ondernemingen, waaronder Citrix Systems.

Acronis Cyber Services

Het bedrijf heeft tot slot zijn productaanbod uitgebreid met de lancering van Acronis Cyber Services, waardoor organisaties van elke omvang gemakkelijker toegang krijgen tot het soort evaluatie van cyberveiligheidsrisico's, beveiligingsbewustzijn en incidentresponsdiensten dat tot nu toe te complex en te duur was voor kleinere organisaties om te overwegen. Met Acronis Cyber Services kunnen organisaties hun cyberbeschermingshouding versterken met een combinatie van beveiligingsrisicobeoordelingen, kwetsbaarheidsbeoordelingen, penetratietests, incidentresponsdiensten en bewustzijnstraining die is aangepast op basis van de rol van een persoon.

Terug naar nieuws overzicht
Security