Huawei's Ken Hu: 'Licenties op 5G-technologie kunnen concurrentie verbeteren'

19-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei's Ken Hu: 'Licenties op 5G-technologie kunnen concurrentie verbeteren'

Ken Hu, bestuursvoorzitter van Huawei, stelt dat het verkopen van licenties op zijn 5G-technologie aan Westerse bedrijven de concurrentie kan vergroten. Hu wijst erop dat de 5G-markt na een jarenlange periode van consolidatie nog slechts enkele leveranciers kent.

Dit heeft Hu gezegd in een keynote op Huawei Connect 2019, meldt Mobile World Live. "Indien dit wordt geïmplementeerd, kan deze stap meer concurrentie in de wereldwijde leveranciersketen ondersteunen. Consumenten profiteren hiervan en dit draagt bij aan de ontwikkeling van de sector", aldus Hu.

'Zorgen zijn ongefundeerd'

Hu noemt het voorstel van Ren Zhengfei om licenties op zijn 5G-technologie aan Westerse bedrijven te verkopen niet complex. Zhengfei deed dit voorstel in een poging zorgen bij Westerse landen over de veiligheid van Huawei's 5G-producten weg te nemen. Zo waarschuwt de Verenigde Staten al lange tijd dat de Chinese overheid via apparatuur van Huawei Westerse doelen kan bespioneren. Hu noemde deze zorgen op Huawei Connect opnieuw ongefundeerd en gebaseerd op 'verdenkingen, twijfels of gokwerk'.

De bestuursvoorzitter werd ook gevraagd naar de stappen die Huawei zet om zich voor te bereiden op het niet langer kunnen draaien van Android op zijn smartphones. Hu wilde hierover geen details prijsgeven, maar meldde wel dat Huawei zijn cloud services inzet om hier een antwoord op te bieden en meer toolkits voor ontwikkelaars beschikbaar zal blijven stellen.

Terug naar nieuws overzicht