Google Cloud biedt Service Mesh en Serverless toepassing voor Anthos

18-09-2019 | door: Witold Kepinski

Google Cloud biedt Service Mesh en Serverless toepassing voor Anthos

Google Cloud heeft nieuwe managed service mesh en serverless toepassingen toegevoegd aan zijn Anthos hybrid en multi-cloud platform dat in april 2019 is geïntroduceerd.

Anthos Service Mesh verbindt, beheert en beveiligt microservices bij het gebruik van Anthos. Hierdoor kunnen klanten hun applicaties on-premises of in de public cloud gebruiken, ook in AWS en Microsoft Azure.

Met de Cloud Run voor Anthos kunnen Google Cloud klanten stateless workloads uitvoeren in een volledig beheerde Anthos omgeving.

Microservices architecturen bieden volgens Google een aantal voordelen, maar ze brengen veel uitdagingen met zich mee. Met Anthos Service Mesh (ASM), het volledig beheerde servicenet van Google, kunnen klanten en partners deze complexe omgevingen beheren en alle voordelen krijgen die ze beloven zo beweert Google.

Anthos Service Mesh biedt een volledig beheerd platform dat operationele services over de hele linie vereenvoudigt, van traffic management en mesh-telemetrie tot het beveiligen van communicatie tussen services, waardoor de operationele en ontwikkelingsteams aanzienlijk worden ontlast.

Google Cloud kondigt ook binaire autorisatie voor Anthos aan. Deze service helpt ervoor te zorgen dat alleen gevalideerde, geverifieerde afbeeldingen worden geïntegreerd in het beheerde build-and-release proces van klanten.

Anthos Config Management bevat verder mogelijkheden om organisatiespecifiek beleid te automatiseren en te monitoren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud