Oracle belicht nieuwe innovaties tijdens OpenWorld in San Francisco

17-09-2019 | door: Witold Kepinski

Oracle belicht nieuwe innovaties tijdens OpenWorld in San Francisco

Oracle heeft tal van nieuwe innovaties tijdens zijn jaarlijkse OpenWorld conferentie in San Francisco getoond. Op deze conferentie in de VS zijn ook Nederlandse medewerkers, partners en klanten aanwezig.

Oracle heeft aangekondigd dat Oracle Cloud Marketplace nu facturering voor softwarelijsten van derden ondersteunt. Klanten kunnen nu hun Universal Cloud Credits gebruiken naast het meenemen van hun eigen licentie voor het consumeren van bedrijfstoepassingen en -oplossingen rechtstreeks van vooraanstaande softwareleveranciers, waaronder A10 Networks, Aviatrix, Blue Prism, Center for Internet Security (CIS), Compellon, Couchbase, Fortinet, Kinetica , Palo Alto Networks, Pyramid Analytics, ScyllaDB, Sesame Software, ShieldIO en Stromasys.

Intel

Intel en Oracle hebben aangekondigd dat Oracle de prestaties van Intel Optane DC Persistent Memory integreert in zijn volgende generatie Exadata-platform, Oracle Exadata X8M. Exadata ondersteunt Oracle Autonomous Database, Oracle Cloud Applications en krachtige database-infrastructuur bij banken, telecombedrijven en retailers. Oracle Exadata Database Machine X8M is nu beschikbaar, legt een nieuwe lat en verandert de dynamiek van de markt voor database-infrastructuur. Exadata X8M combineert Intel Optane DC persistent geheugen en 100 gigabit externe directe geheugentoegang (RDMA) via Converged Ethernet (RoCE) om knelpunten in de opslag te verwijderen en de prestaties dramatisch te verhogen voor de meest veeleisende workloads zoals Online Transaction Processing (OLTP), analyse, IoT, fraudedetectie en hoogfrequente handel.

Cloud Free Tier

Oracle heeft Oracle Cloud Free Tier aangekondigd, inclusief nieuwe Always Free-services waarmee iedereen 's werelds eerste zelfrijdende database en Oracle Cloud Infrastructure voor onbeperkte tijd kan uitproberen. Nu kunnen organisaties, groot en klein, ontwikkelaars, studenten en docenten de volledige functionaliteit van Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Infrastructure bouwen, leren en verkennen, inclusief Compute VM's, Block and Object Storage en Load Balancer - alle essentiële functies voor ontwikkelaars om complete applicaties op Oracle Cloud te bouwen. 

Security

Oracle heeft aangekondigd dat het zijn beveiligingsportfolio uitbreidt met nieuwe cloudservices die zijn ontworpen om cloud-workloads en -gegevens automatisch te beschermen tegen risico's van verkeerde configuraties en cyberdreigingen. De drie nieuwe cloudservices, waaronder Oracle Data Safe, Oracle Cloud Guard en Oracle Maximum Security Zones bieden gecentraliseerde beveiligingsconfiguratie en houdingsbeheer, evenals geautomatiseerde handhaving van beveiligingspraktijken.

Cloud regio's

Om zijn klanten over de hele wereld te ondersteunen, heeft Oracle aangekondigd dat het van plan is om eind 2020 20 nieuwe Oracle Cloud-regio's te lanceren, voor een totaal van 36 Oracle Cloud Infrastructure-regio's. Deze uitbreiding omvat regio's in nieuwe landen en dubbele, geografisch gescheiden regio's in de VS, Canada, Brazilië, VK, EU, Japan, Zuid-Korea, Australië, India, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Israël en nieuwe overheidsregio's in het VK en Israël . Bovendien kondigt Oracle updates aan in zijn routekaart voor de verbinding met Microsoft Azure.

Linux

Oracle markeerde een belangrijke mijlpaal in de autonome strategie van het bedrijf met de beschikbaarheid van Oracle Autonomous Linux. Oracle Autonomous Linux, samen met de nieuwe Oracle OS Management Service, is de eerste en enige autonome besturingsomgeving die complexiteit en menselijke fouten elimineert en ongekende kostenbesparingen, beveiliging en beschikbaarheid voor klanten oplevert.

Data Management

Oracle heeft nieuwe innovaties in zijn datamanagementportfolio aangekondigd die het voor klanten eenvoudiger, sneller en veiliger maken om hun missiekritieke workloads overal uit te voeren - in de cloud, on-premises en via Exadata Cloud bij Customer. Oracle blijft 's werelds meest uitgebreide oplossingen voor gegevensbeheer leveren, inclusief de eerste en enige zelfrijdende database, Oracle Autonomous Database.

Java

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid van Java SE 13 (JDK 13) aangekondigd. Deze release toont het voortdurende engagement van Oracle om innovatie bij ondernemingen en de ontwikkelaarsgemeenschap te versnellen door de voorspelbare release van verbeteringen als onderdeel van de zes maanden durende cadans van Feature Release.

Deloitte

Oracle Consulting en Deloitte hebben een strategische verkoop- en leveringssamenwerking aangekondigd genaamd ELEVATE. Deze teamregeling is gericht op het versnellen van klantinnovatie door hen te helpen met het snel migreren en beheren van workloads met Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Infrastructure. ELEVATE brengt de inzichten en ervaring van de twee organisaties samen, zodat klanten bedrijfsactiviteiten in de cloud kunnen aansturen en optimaliseren, terwijl de huidige Oracle-investeringen worden gemaximaliseerd.

HR

Om organisaties te helpen het beste talent aan te trekken en te voldoen aan de veranderende verwachtingen van werknemers, heeft Oracle een reeks nieuwe functies en mogelijkheden voor machine learning aangekondigd binnen Oracle Human Capital Management (HCM) CloudDe toevoegingen stellen werknemers in staat om interne loopbaangroei te zoeken, samenwerking tussen teams aan te moedigen en workflows te vereenvoudigen en te stroomlijnen om HR-teams te helpen tijd te besparen.

CX

Om merken te helpen ervoor te zorgen dat elke klantinteractie datagestuurd is, heeft Oracle een reeks nieuwe data-first updates aangekondigd in Oracle Customer Experience (CX) Cloud. De nieuwste updates omvatten nieuwe digitale assistenten voor verkoop, klantenservice en marketingprofessionals, nieuwe gegevensverrijkte B2B-verkoopmogelijkheden en nieuwe brancheoplossingen voor telecom en media, financiële diensten en de publieke sector.

Om organisaties te helpen ervaringen te creëren die hun merken opbouwen, beschermen en onderscheiden, heeft Oracle ook ieuwe updates aangekondigd voor haar enterprise-class customer data management (CDP) -platform. Door klantgegevens uit marketing- en advertentiesystemen samen te brengen, stellen de nieuwste updates voor Oracle CX Unity organisaties in staat om gepersonaliseerde en contextuele ervaringen te bieden bij alle klantinteracties, van websitebezoeken en online advertenties tot klantenservice-oproepen en in-store transacties.

Supply Chain Management

Om organisaties te helpen efficiëntere en wendbare supply chain-operaties te plannen en uit te voeren, heeft Oracle Oracle Supply Chain Management (SCM) Cloud uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, integratie en digitale assistenten. De nieuwste updates voor Oracle SCM Cloud omvatten de introductie van Oracle Business Network, een B2B-netwerk en een nieuwe digitale assistent voor supply chain.

Cloud Infrastructuur

Rond cloud infrastructuur is er ook Oracle nieuws:

Oracle- en VMware-partnerschap: klanten kunnen nu gecertificeerde VMware-oplossingen uitvoeren op Oracle Cloud Infrastructure. Met de nieuwe Oracle Cloud VMware-oplossing kunnen klanten VMware-omgevingen eenvoudig verplaatsen naar Oracle Cloud met volledige compatibiliteit met VMware vCenter.

Uitbreiding van Oracle en Microsoft Partnership: In de komende kwartalen breidt Oracle de interconnect tussen Oracle Cloud en Microsoft Azure wereldwijd uit met West, Azië en Europa.

Cloud Marketplace: Unified Billing directe facturering wordt mogelijk gemaakt voor software van derden op de Oracle Cloud Marketplace, waar klanten Oracle Universal Cloud Credits kunnen gebruiken om oplossingen te kopen voor een brede en groeiende lijst van partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud