Ricardo Tülkens is partner bij PA Consulting

18-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricardo Tülkens is partner bij PA Consulting

Ricardo Tülkens (54) verbindt zich als partner aan het adviesbureau PA Consulting. Tülkens (foto) gaat zich bij het Utrechtse adviesbureau vooral focussen op de industriële manufacturing markt en het vertalen van strategie naar realisatie, waarbij operational excellence de driver is. Van denken naar doen, van resultaat naar impact.

Tülkens brengt ruim 25 jaar ervaring in de wereld van consultancy met zich mee. Zo is hij onder meer werkzaam geweest bij KPMG Advisory, BearingPoint en Lighthouse Consulting Group (Philips). Voordat hij in de consultancy werkzaam was, had Tülkens een retailbedrijf waar client experience de driver was. In de afgelopen twee decennia heeft hij gewerkt aan opdrachten om bedrijven te helpen hun strategische doelstellingen te realiseren, waarbij de focus lag op operational excellence, het optimaliseren van de organisaties en het realiseren van businesscases. Tülkens is in veel sectoren actief geweest, zoals de Automobielindustrie, Bouw & Constructie, Chemie, Electronica, Olie & Gas, Retail, Farmacie en Manufacturing.

Bedrijfsstrategie vertalen naar operationele uitvoering

Bij PA Consulting gaat Tülkens zich vooral focussen op de markt van manufacturing en het vertalen van de bedrijfsstrategie naar operationele uitvoering, in samenspel met Agile, data en digital gedreven teams. Tülkens: "Binnen de maakindustrie spelen veel issues. Door klantgerichtheid, experimenteren en validatie centraal te stellen, kunnen bedrijven efficiënter producten en diensten creëren die aansluiten bij de behoeften van de klant. Met de unieke kracht van PA Consulting – waarin strategie, innovatie en transformatie worden gecombineerd – kunnen we klanten van PA helpen verder en sneller te innoveren en disruptieve nieuwe spelers voor te blijven."

Mark Griep, Managing Partner PA Consulting in Nederland, is blij met de komst van Tülkens. "Hij is gepokt en gemazeld in de manufacturing wereld en heeft een prachtig trackrecord. Ook zorgt de komst van Tülkens ervoor dat de groei van PA Nederland wordt versterkt, dankzij zijn expertise en ervaring in operational excellence. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten in de industrie de vruchten plukken van zijn ervaring en innovatieve inzichten, zodat ze hun bedrijfsvoering kunnen transformeren om nu en in de toekomst waarde te blijven creëren", zegt Griep.

 

Terug naar nieuws overzicht