Utrechtse techbedrijf ValueBlue opent kantoor in New York

18-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Utrechtse techbedrijf ValueBlue opent kantoor in New York

Het Utrechtse techbedrijf ValueBlue opent een nieuw kantoor in New York. Valueblue, ontwikkelaar van BlueDolphin is al sinds dit jaar actief in de Verenigde Staten. De opening van dit kantoor tezamen met deelname aan een accelerator programma helpt ValueBlue bij het sneller toegang krijgen tot de Amerikaans markt.

ValueBlue is de ontwikkelaar van BlueDolphin. Met dit SaaS-samenwerkingsplatform brengt het bedrijf digitale landschappen en de bedrijfsprocessen van organisaties in kaart. Het platform stemt bedrijfsprocessen en IT op elkaar af, met als doel silos te laten samenwerken en strategische veranderingen mogelijk te maken.

Samenwerking met ERA

ValueBlue is tegelijkertijd met de opening van het nieuwe kantoor een samenwerking aangegaan met ERA (Entrepreneurs Roundtable Accelerator). ERA is een investerings- en accelerator programma dat bedrijven helpt bij een snellere marktintroductie. ERA heeft sinds 2011 al in 194 startups geïnvesteerd. Deze bedrijven hebben meer dan 450 miljoen dollar opgehaald en zijn vanaf juni 2019 meer dan 3 miljard dollar waard.

ERA werkt vooral met Amerikaanse startups. Eenmaal per jaar focussen zij zich echter op scale-ups uit Europa, en dit jaar is ValueBlue gekozen om deel te nemen aan het accelerator programma. Catalina Daniels is venture partner bij ERA: "ERA is de toonaangevende Tech Accelerator in New York, die de VS market entry van succesvolle internationale startups helpt versnellen. Om geselecteerd te worden moeten bedrijven aantonen dat ze een wereldspeler in hun vakgebied kunnen worden en dat ze in de VS succesvol kunnen zijn. ValueBlue is de eerste Nederlandse startup die meedoet en wij geloven dat ze dit potentieel hebben. Wij zijn bijzonder blij met hun deelname aan het ERA Global Programma."

Introductie in nieuwe markt

Jelle Visser, CCO bij ValueBlue: "Het accelerator programma helpt ons bij de introductie in een voor ons nog vrij nieuwe markt. Voor ons komt deze samenwerking op een heel geschikt moment omdat we juist op dit moment de eerste stappen naar de US aan het zetten zijn. Deelname aan dit programma is daarom heel waardevol. Het helpt ons om een mooi netwerk te bouwen waarmee we flink kunnen opschalen op de Amerikaanse markt. Ook krijgen we zo het juiste advies om alle randvoorwaarden op orde te krijgen en om op termijn Amerikaans personeel aan te nemen. Ons doel is in januari 2020 in New York de eerste medewerkers in dienst te hebben."

Terug naar nieuws overzicht