IDC: Security Appliances markt groeit verder door

IDC: Security Appliances markt groeit verder door

IDC: Security Appliances markt groeit verder door

IDC: Security Appliances markt groeit verder door

17-09-2019 | door: Witold Kepinski

IDC: Security Appliances markt groeit verder door

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Security Appliance Tracker kende de totale markt voor security appliances een dubbelcijferige groei van eenheden en omzet in het tweede kwartaal van 2019 (2Q19). Palo Alto Networks groeide het sterkst, daarna Cisco, Fortinet en Symantec.

De wereldwijde omzet steeg met 10,4 procent jaar op jaar in 2Q19 tot 3,9 miljard dollar. Eenheidszendingen kenden een vergelijkbare groei, met een stijging van 14,3 procent jaar op jaar tot meer dan 1 miljoen eenheden.

Het marktsegment Unified Threat Management (UTM) bleef het belangrijkste aandeel van de wereldwijde omzet vertegenwoordigen. Dit segment was goed voor meer dan 161,4 miljoen dollar meer omzet voor 2Q19 dan in 1Q19. Ondanks dat het het grootste algehele segment was, groeide UTM jaar op jaar met 13,7% en is het nu goed voor 54,2% van de wereldwijde markt voor security applainces in 2Q19.

Bovendien blijven webbeveiliging en berichtenbeveiliging sterke tekenen van groei vertonen, respectievelijk met 12,9 en 14,9 procent jaar op jaar. Hybride VPN, SSL VPN en IPsec VPN waren de enige marktsegmenten die dit kwartaal een dalende omzet meemaakten, waarbij hybride VPN jaar op jaar daalde met 6,9 procent, SSL VPN op jaarbasis met 2,3 procent daalde en IPsec VPN op jaarbasis met 17,8 procent daalde.

Regionale hoogtepunten

De Verenigde Staten waren goed voor 42,7 procent van de totale marktomzet van beveiligingsapparatuur in 2Q19, een daling van 43,3 procent in 1Q19 maar van 41 procent in 2Q18. Azië / Pacific exclusief Japan (APeJ) groeide jaar op jaar met 4,5 procent, terwijl de regio Midden-Oosten en Afrika (MEA) jaar op jaar met 15,3 procent groeide. UTM, webbeveiliging en een hernieuwde interesse in e-mailbeveiliging stimuleren de groei in Noord-Amerika en Europa, terwijl firewall en IPS belangrijk blijven voor APeJ en MEA.

"Het tweede kwartaal bleef stabiel met tweecijferige sequentiële en jaarlijkse groei, grotendeels als gevolg van een verhoogde UTM-groei wereldwijd en voortdurende penetratie in de regio's Azië / Pacific en het Midden-Oosten", aldus Chris Rodriguez , onderzoeksmanager bij Security Products

Terug naar nieuws overzicht
Security