IBM onthult z15 mainframe met datagegevens privacy mogelijkheden

12-09-2019 | door: Witold Kepinski

IBM onthult z15 mainframe met datagegevens privacy mogelijkheden

IBM onthult de nieuwe z15 mainframe die voorzien is met datagegevens privacy mogelijkheden. De IBM z15 is een nieuw bedrijfsplatform dat de mogelijkheid biedt om de privacy van klantgegevens in hybride multicloud-omgevingen te beheren. Met z15 kunnen klanten beheren wie toegang krijgt tot gegevens via beleidsgebaseerde controles, met een eerste mogelijkheid om toegang tot gegevens in de hybride cloud in te plaatsen.

Het verkeer van gegevens tussen partners en derde partijen is vaak de hoofdoorzaak van datalekken, aldus IBM. 60 procent van de bedrijven meldde zelfs dat ze een datalek hadden opgelopen door een verkoper of derde in 2018. Met de groeiende acceptatie van hybride multicloud-omgevingen wordt het belang van het handhaven van gegevensbeveiliging en privacy alleen maar acuter en uitdagender, aldus IBM.

De IBM z15 culmineert in vier jaar ontwikkeling met meer dan 3.000 uitgegeven of in uitvoering zijnde IBM Z-patenten en vertegenwoordigt een samenwerking met input van meer dan 100 bedrijven.

Belangrijke z15-innovaties van deze investeringen in IBM Systems en Research zijn onder meer:

Encryption Everywhere - Voortbouwend op diepgaande encryptie, onthulde IBM nieuwe Data Privacy Passports- technologie 2 die klanten kunnen gebruiken om controle te krijgen over hoe gegevens worden opgeslagen en gedeeld - waardoor de mogelijkheid wordt geboden om gegevens te beschermen en beschikbaar te stellen en de toegang tot die gegevens te allen tijde kan intrekken, niet alleen binnen de z15-omgeving, maar in de hybride multicloud-omgeving van een onderneming. z15 kan ook gegevens overal coderen - in hybride multicloud-omgevingen - om bedrijven te helpen hun gegevens te beveiligen waar deze ook naartoe reizen.

Cloud-native ontwikkeling - Kan klanten een concurrentievoordeel geven door te evolueren hoe ze hun apps moderniseren, nieuwe cloud-native apps bouwen en hun belangrijkste workloads veilig integreren in de cloud. Klanten gebruiken IBM Z al voor hun missiekritieke workloads om next-gen apps te bouwen, implementeren en beheren en gegevens te beschermen door middel van geavanceerde beveiliging.

Onmiddellijk herstel - Een eerste benadering in de branche om de kosten en de impact van geplande en niet-geplande uitvaltijd te beperken, waardoor gebruikers gedurende een bepaalde periode toegang hebben tot de volledige systeemcapaciteit om het afsluiten en herstarten van IBM Z-services te versnellen en een tijdelijke capaciteitsversterking te geven om snel te herstellen uit verloren tijd.

Lees meer details op de website van IBM.

 

Terug naar nieuws overzicht