Wouter Hoeffnagel - 12 september 2019

ilionx bundelt krachten met ICTZ

ICT-dienstverlener ilionx neemt partner in zorg-ICT ICTZ over. Door de krachten te bundelen bieden beide bedrijven een breder pakket aan producten en diensten, waaronder Business Intelligence, digitale healthcare platformen, EPD-implementaties, functionele en technische consultancy en hosting. Kennisdeling en samenwerken staan centraal bij de overname. Samen willen de partijen klanten beter ondersteunen bij hun strategische ICT-agenda en de uitvoering van ICT-projecten. ICTZ blijft onder de eigen naam en vanuit de eigen kantoren in Hoorn en Utrecht opereren.

De zorgsector is één van de branches waar ilionx als digitale innovatiepartner actief is. De overname van ICTZ past in de strategie van de ICT-dienstverlener om schaalgrootte en expertise op te bouwen en zo haar klanten optimaal te ondersteunen. Waar ilionx expertise heeft opgebouwd op het gebied van Business Intelligence en digitale healthcare platformen, beschikt ICTZ met name over kennis van EPD’s en hosting. Door hun krachtente bundelen willen de partijen klanten in de zorgsector met ICT-oplossingen helpen hun processen kunnen optimaliseren.

Groeiambities

Een van de ambities van ilionx is uit te groeien tot dé partner voor strategische ICT-vraagstukken in de zorg, waarbij het bedrijf slagkracht met wendbaarheid combineert. ilionx heeft zich ten doel gesteld niet alleen diepgaande technologiekennis op te bouwen, maar ook zo veel mogelijk branche-ervaring op te doen. Eerder ging ilionx al samen met ICT-dienstverlener QNH Consulting. Het bedrijf telt inclusief ICTZ zo’n 1.000 medewerkers.

Wiebe de Boer, CEO van ilionx: "Met deze overname maken we de ambitie sneller waar om onze positie in de zorg te verstevigen. Daarnaast kunnen we klanten in deze sector nu een nog betere ondersteuning bieden bij de digitale transformatie. Zowel op strategisch als uitvoerend vlak. Door de teams van beide ondernemingen te laten samenwerken en veel kennis te delen, verwachten we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst te zijn."

'Zorgmarkt blijft in beweging'

Ariën Vestering, algemeen directeur en oprichter van ICTZ: "In de afgelopen 12 jaar is ICTZ uitgegroeid tot een sterke ICT-dienstverlener, met name op het gebied van ChipSoft HiX. De komende jaren zal de zorgmarkt in beweging blijven en wordt ICT steeds belangrijker. Om te anticiperen op deze ontwikkelingen en de groei van ICTZ voort te zetten hebben wij ervoor gekozen om samen met ilionx op te trekken. Ook voor alle medewerkers van ICTZ biedt deze overname veel toekomstperspectief. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst."

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024