Colt breidt Dedicated Cloud Access capaciteit uit bij Interxion datacenter Amsterdam

10-09-2019 | door: Witold Kepinski

Colt breidt Dedicated Cloud Access capaciteit uit bij Interxion datacenter Amsterdam

Colt Technology Services gaat de Microsoft ExpressRoute connectiviteitsmogelijkheden uitbreiden naar de Microsoft Azure 'Amsterdam2' Point of Presence (PoP) van Interxion. De uitbreiding van de ExpressRoute-mogelijkheden van Colt zal zowel SAP-klanten ten goede komen die hun on-premises omgevingen naar de Cloud migreren als een extra Azure PoP toevoegen aan de Dedicated Cloud Access (DCA) On Demand-connectiviteitsproposities van Colt.

Als leverancier van Enterprise Application Software ondersteunt SAP de digitale transformatiestrategieën van ondernemingen door het bieden van een cloud-gebaseerde omgeving. SAP heeft aangekondigd tegen 2025 niet langer de huidige on-premises database platformen te ondersteunen en daarbij aangegeven dat klanten moeten migreren naar een SAP S/4HANA omgeving. Dit is een belangrijke uitdaging voor de huidige klanten, aangezien tot 93% van hen nog steeds werkt vanuit een on-premises datacenteromgeving.

Volgens Gartner is twee derde van alle directies van mening dat hun bedrijven het tempo van de digitalisering moeten opvoeren om concurrerend te blijven. Als koplopers op het gebied van bedrijfsapplicatiesoftware sluiten SAP en Microsoft nauw op elkaar aan, om klanten de veilige en vertrouwde weg naar digitale transformatie te bieden zo meent Colt.

Colt's DCA On Demand dienst biedt een op consumptie gebaseerde end-to-end oplossing. De oplossing wordt geleverd via het Colt IQ Network onder een uniforme SLA-overeenkomst. De dienst stelt klanten in staat om hun bandbreedtebehoeften te flexibiliseren via een op verbruik gebaseerd prijsmodel. Het Colt-netwerk is speciaal ontworpen voor de uitdagingen die moderne on-demand activiteiten meebrengen voor bedrijven. Flexibiliteit op aanvraag geeft klanten grip op bandbreedtevereisten en de mogelijkheid om bandbreedte direct op en af te schalen.

Colt is de enige Microsoft ExpressRoute Service Provider met een volledig redundant uitgevoerde ExpressRoute-verbinding naar Azure. Dit stelt klanten die van plan zijn om grote datavolumes te transporteren en klanten die hybride cloud-architecturen gebruiken, in staat om aan te sluiten op het in Interxion gehoste ExpressRoute-knooppunt via Colt's DCA On Demand-connectiviteitsoplossing.

De Microsoft Azure 'Amsterdam2' PoP in het datacenter van Interxion is een van de twee PoP's die Microsoft in Nederland heeft opgericht om ondernemingen in de regio te ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud