IDC: uitgaven aan AI systemen stijgen flink

07-09-2019 | door: Witold Kepinski

IDC: uitgaven aan AI systemen stijgen flink

Wereldwijde uitgaven voor kunstmatige intelligentie (AI) -systemen zullen naar verwachting hun sterke groeitraject handhaven omdat bedrijven blijven investeren in projecten die gebruikmaken van de mogelijkheden van AI-software en platforms. Volgens de recent bijgewerkte International Data Corporation ( IDC ) Wereldwijde AI Systemen Bestedingsgids zullen uitgaven aan AI-systemen in 2023 97,9 miljard dollar bereiken, meer dan twee en een half keer de 37,5 miljard dollar die in 2019 zal worden uitgegeven. De samengestelde jaarlijkse groei tarief (CAGR) voor de voorspellingsperiode 2018-2023 zal 28,4% zijn.

"De AI-markt blijft in 2019 gestaag groeien en we verwachten dat dit momentum zal doorzetten ", zegt David Schubmehl , onderzoeksdirecteur, Cognitive / Artificial Intelligence Systems bij IDC. "Het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning (ML) vindt plaats in een breed scala aan oplossingen en toepassingen, van ERP- en productiesoftware tot inhoudsbeheer, samenwerking en gebruikersproductiviteit. Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn tegenwoordig voor de meeste organisaties de hoogste prioriteit , en IDC verwacht dat AI de verstorende invloed zal zijn die hele industrieën in het komende decennium zal veranderen. "

De uitgaven voor AI-systemen worden geleid door de detailhandel en de banksector, die elk in 2019 meer dan $ 5 miljard zullen investeren. Bijna de helft van de detailhandelsuitgaven gaat naar geautomatiseerde klantenservice en deskundige winkeladviseurs en productaanbevelingssystemen. Het bankwezen zal zijn investeringen richten op geautomatiseerde bedreigingsinformatie en preventiesystemen en fraudeanalyse en -onderzoek. Andere industrieën die gedurende de hele voorspelling aanzienlijke investeringen in AI-systemen zullen doen, zijn onder meer discrete productie, procesproductie, gezondheidszorg en professionele services. De snelste uitgavengroei komt van de media-industrie en de federale / centrale overheden met een vijfjarige CAGR van respectievelijk 33,7% en 33,6%.

"Kunstmatige intelligentie (AI) is veel verder gegaan dan prototyping en is in de fase van uitvoering en implementatie gekomen," zei Marianne D'Aquila , onderzoeksmanager, IDC Customer Insights & Analysis . "Strategische besluitvormers in alle bedrijfstakken worstelen nu met de vraag hoe ze effectief kunnen doorgaan met hun AI-reis. Sommigen zijn succesvoller dan anderen, zoals blijkt uit banken, retail, productie, gezondheidszorg en professionele dienstverleners die meer dan de helft van de AI-uitgaven. Ondanks de leercurve ziet IDC een meer dan gemiddelde vijfjarige jaarlijkse samengestelde groei bij de overheid, media, telecommunicatie en persoonlijke en consumentendiensten."

Investeringen in AI-systemen worden nog steeds aangedreven door een breed scala aan use cases. De drie grootste use cases - geautomatiseerde klantenservice, geautomatiseerde bedreigingsinformatie en preventiesystemen en verkoopprocesaanbeveling en automatisering - zullen 25% van alle uitgaven in 2019 leveren. De volgende zes use cases zullen 35% extra van de totale uitgaven opleveren. jaar. De use cases die de snelste uitgavengroei zullen zien tijdens de voorspellingsperiode 2018-2023 zijn geautomatiseerde human resources (43,3% CAGR) en farmaceutisch onderzoek en ontwikkeling (36,7% CAGR). Acht andere use cases zullen echter uitgavengroei vertonen met een vijfjarige CAGR van meer dan 30%.

Het grootste deel van de technologie-uitgaven in 2019 gaat naar services, voornamelijk IT-services, omdat bedrijven externe expertise zoeken om hun AI-projecten te ontwerpen en te implementeren. De hardware-uitgaven zullen in 2019 iets groter zijn dan de software-uitgaven naarmate bedrijven hun AI-infrastructuur opbouwen, maar aankopen van AI-software en AI-softwareplatformen zullen hardware tegen het einde van de voorspellingsperiode inhalen en de software-uitgaven zien een CAGR van 36,7%.

Op geografische basis zullen de Verenigde Staten meer dan 50% van alle AI-uitgaven gedurende de hele prognose leveren, geleid door de detailhandel en de banksector. West-Europa wordt de op een na grootste geografische regio, geleid door banken en discrete productie. China wordt de op twee na grootste regio voor AI-uitgaven met retail, staat / lokale overheid en professionele diensten die strijden om de toppositie. De sterkste uitgavengroei gedurende de vijfjaarsprognose ligt in Japan (45,3% CAGR) en China (44,9% CAGR).

Terug naar nieuws overzicht