HP EMEA baas Nick Lazaridis vertrokken

07-09-2019 | door: Witold Kepinski

HP EMEA baas Nick Lazaridis vertrokken

Nick Lazaridis, EMEA president van HP, heeft het bedrijf verlaten. HP heeft het nieuws eind augustus in een e-mail aan zijn partners bekendgemaakt.

HP meldt aan zijn partners dat Nick Lazaridis HP onmiddellijk heeft verlaten. Nick is een belangrijke leider in EMEA geweest en HP is dankbaar voor zijn steun en bijdragen.

Nick Lazaridis wordt vervangen door Helena Herrero, die managing director is voor Iberia. Zij zal fungeren als interim-president van EMEA terwijl het bedrijf beslissingen op langere termijn neemt.

The Register meldt op basis van eigen bronnen dat Lazaridis vertrekt na het missen van zijn EMEA omzetdoelstellingen gedurende drie opeenvolgende kwartalen. Daarbij staat de supplies business voor printers onder druk. 

Een ander belangrijk cijfer is dat de jaarlijkse printinkomsten volgens The Register zijn gedaald van 26 miljard dollar in 2011 (PDF) naar 20,8 miljard dollar in 2018 (PDF).

HP ziet binnenkort ceo Dion Weisler vertrekken. Hij wordt opgevolgd door Enrique Lores. HP kondigt daarbij een wereldwijde reorganisatie aan, waardoor de huidige structuur met drie regio's is geschrapt ten gunste van één wereldwijd commercieel bedrijf met tien regio managers. De commerciële tak wordt vanaf 1 november geleid door Christoph Schell die is aangesteld als Chief Commercial Officer.

WK

Terug naar nieuws overzicht