Mobileye zet IoT-diensten Orange Business Services in voor dataverzameling
06-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mobileye zet IoT-diensten Orange Business Services in voor dataverzameling

Mobileye, onderdeel van Intel, heeft Orange Business Services gekozen om IoT-connectiviteit te bieden voor haar nieuwste product: Mobileye 8 Connect. Mobileye is gespecialiseerd in Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), gegevensverzameling en autonome voertuigtechnologie. 8 Connect verhoogt de verkeersveiligheid en levert gemeenten en nutsbedrijven de gegevens die ze nodig hebben voor het monitoren van infrastructuur en het bouwen van slimme steden.

Mobileye 8 Connect 'ziet' de weg door middel van een cameralens die zo ontworpen is dat die in vrijwel elk bestaand voertuig kan worden ingebouwd. Het biedt bestuurders de nieuwste technologie om botsingen te voorkomen. Dit doet de camera op basis van het gedrag van de bestuurder, omgevingsgegevens en geavanceerde real-time waarschuwingsgegevens, zoals het herkennen van voetgangers bij weinig licht. Deze toepassing helpt het aantal ongevallen en verzekeringspremies te verlagen.

Ook draagt Mobile 8 Connect bij aan het maken van accurate kaarten, het identificeren van statische infrastructuur, zoals putdeksels, telefoonpalen en lantaarnpalen, evenals vrije parkeerplaatsen, verkeersopstoppingen en kuilen. De ingebouwde camera verzamelt gegevens voor zelfrijdende auto’s maar zorgt ook voor handige informatie voor steden en bedrijven die zich bezighouden met het onderhoud en het in kaart brengen van bestaande infrastructuur.

AVG-proof

Mobileye kiest voor de IoT-connectiviteitsoplossing van Orange Business Services voor ondersteuning in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De gebruikers van Mobileye profiteren van de meer dan vijfhonderd roaming-overeenkomsten van Orange Business Services met lokale providers, wat zorgt voor naadloze en lokale connectiviteit binnen en tussen landen. De verzamelde gegevens zijn ofwel anoniem of geanonimiseerd, waardoor er geen inherente problemen zijn met privacy en het voldoet aan de AVG-eisen. Orange Business Services biedt ook een enkel en gecentraliseerd SIM-managementplatform voor een rapporteer- en klantenservice.

Innovatieve ADAS voor slimme steden

"Mobileye zal een revolutie teweegbrengen in de wereld van ADAS en zich ontwikkelen tot gevestigde speler op de autonome voertuigenmarkt. Het wereldwijde IoT-netwerk van Orange Business Services is de sleutel tot het bieden van connectiviteit en gegevensverzamelingsmogelijkheden om het beheer van slimme steden en zakelijke vloten en het delen van ritten op grote schaal mogelijk te maken. Tegelijkertijd stelt deze connectiviteit ons in staat om via de ether software-updates naar de auto's te pushen, waardoor we nieuwe functies kunnen toevoegen", zegt Lior Sethon, vicepresident en plaatsvervangend algemeen manager bij de Intelligent Mobility Solutions-divisie bij Mobileye.

"Naadloze connectiviteit is een essentiële factor voor de slimme auto-industrie. Onze uitgebreide ervaring met IoT en data helpt Mobileye om een echt innovatieve oplossing op de markt te brengen die veiliger en slimmer rijden mogelijk maakt en de weg vrijmaakt voor zelfrijdende auto's", zegt Fabrice de Windt, senior vicepresident Europa bij Orange Business Services.

Toepassingen in Spanje en Duitsland

Het Spaanse Ministerie van Transport is van plan de technologie te gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren en zich voor te bereiden op autonome voertuigen. Het Duitse Düsseldorf heeft Mobileye 8 Connect gebruikt om de bestaande infrastructuur van de stad en zijn geschiktheid voor autonome en verbonden auto's te evalueren.

Terug naar nieuws overzicht