Commvault koop software defined storage specialist Hedvig

04-09-2019 | door: Witold Kepinski

Commvault koop software defined storage specialist Hedvig

Commvault, leverancier van software voor het beheer van data in cloud en on-premise omgevingen, kondigde aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van software-gedefinieerde storage (SDS) innovator, Hedvig, voor een totaalbedrag van 225 miljoen dollar, inclusief de aankoopprijs en met behoud van medewerkers.

Gartner verwacht dat tegen 2023, software-definined storage (SDS) instanties van in de cloud draaiende storage besturingssystemen de dominante methode zullen zijn om multi-cloud opslaginfrastructuren te bouwen.

Deze massale overstap naar cloud-, en multi-cloud-omgevingen, samen met cloud native applicaties, zorgt voor een concurrentievoordeel voor organisaties die ervan gebruikmaken. Tegelijkertijd legt de snel toenemende fragmentatie van data een aanzienlijke druk op de bedrijfsresultaten. De snelle datagroei, gegenereerd uit een verscheidenheid aan bronnen die zowel binnen de eigen omgeving als in de cloud zijn opgeslagen, vormt de oorzaak van aanzienlijke uitdagingen op het gebied van governance, beveiliging en beheer.

"Multi-cloud data management is een moeilijke kwestie voor klanten om op te lossen, en dat vertaalt zich in waarde. De overname van Hedvig door Commvault is een verstandige strategische stap die Commvault in staat stelt om haar aanbod te differentiëren en te verbeteren - wat de adresseerbare markt verbreedt. Wij zijn van mening dat dit de waarde van Commvault voor deze steeds complexere klantproblemen verhoogt", zegt Crawford Del Prete, President, IDC.

Data protection

"Deze overname toont aan hoe Commvault de weg wijst naar het kruispunt van storage en data management", aldus Sanjay Mirchandani (foto), CEO van Commvault. "Wij geloven dat het samenvoegen van Hedvig's innovatieve software gedefinieerde storage met Commvault's toonaangevende databescherming de fragmentering helpt tegengaan en ons een voorsprong biedt ten opzichte van andere oplossingen in de markt.”

Commvault heeft zijn portfolio jarenlang verfijnd om duizenden langdurige klanten, ongeacht hun omvang, te helpen hun data wereldwijd effectiever te beschermen, te beheren en te gebruiken. Dit wordt onder andere aangetoond door de 600+PB aan gegevens die Commvault-software vandaag de dag in de cloud beheert.

Hedvig zorgt voor een aanzienlijke operationele efficiëntie, pakt de problemen op het gebied van gegevenssoevereiniteit aan, die voortvloeien uit de wetgeving inzake data governance, en maakt het mogelijk om hybride en multi-cloud omgevingen optimaal te gebruiken. Operationele efficiëntie wordt bereikt door volledige protocolconsolidatie (voor blocks, files en objects) op één enkel platform. "Omdat het Hedvig-platform volledig op software is gebaseerd, kan het meerdere datacenters in meerdere fysieke regio's en verschillende cloudomgevingen omvatten", aldus Avinash Lakshman, CEO van Hedvig. "Dit is misschien wel de meest uitgebreide oplossing die ooit in bedrijfsdatacenters en publieke cloudomgevingen is geïntroduceerd.”

Cassandra

Hedvig werd in 2012 opgericht door Avinash Lakshman, de uitvinder van Apache Cassandra en één van de uitvinders van Amazon Dynamo. De voorgenomen overname zal naar verwachting in het fiscale derde kwartaal van Commvault worden afgerond, onder bepaalde sluitingsvoorwaarden. De transactie zal naar verwachting licht verwaterend zijn voor Commvault's FY'20 non-GAAP EPS en zal naar verwachting positief bijdragen aan Commvault's FY'21 non-GAAP EPS.

"De technologie van Hedvig is de beste in zijn soort. Het is getest en bewezen. Wij geloven dat de convergentie van opslag, multi cloud en cloud native technologieën, gecombineerd met ons leiderschap in data management, de beweging naar moderne toepassingen op basis van containers en microservices zal versnellen. Commvault zal de lat hoger leggen voor de convergentie van storage en data management voor de toekomst", voegt Mirchandani toe.

Terug naar nieuws overzicht