Witold Kepinski - 03 september 2019

Barracuda neemt bot-beschermingstechnologie over van InfiSecure

Barracuda neemt bot-beschermingstechnologie over van InfiSecure image

Barracuda heeft geavanceerde technologie voor het detecteren van bots overgenomen van InfiSecure Technologies. InfiSecure is gespecialiseerd in de detectie en het blokkeren van geavanceerde bots. Met deze overname versterkt Barracuda de mogelijkheden van de onlangs aangekondigde Advanced Bot Protection, die beschikbaar zal komen voor zowel de Barracuda WAF-as-a-Service en Web Application Firewall platforms.

Bots blijven zich ontwikkelen en zijn steeds beter in staat om menselijke gedrag na te bootsen. Daarom moeten ook de mogelijkheden om deze bots te detecteren en te blokkeren zich blijven ontwikkelen. Om zogenaamde ‘low-and-slow’ bots te detecteren, die zeer langzaam data opvragen en vaak van IP-adres veranderen, zijn speciale technieken vereist. Door de technologie van InfiSecure te combineren met data van de Barracuda Global Threat Intelligence Infrastructure, krijgen Barracuda’s Web Application Firewalls nieuwe mogelijkheden om dergelijke bot-aanvallen tegen te gaan.

Iedere toepassing is anders en biedt andere, unieke kansen voor bots. Generieke technologie om bots te detecteren is vaak niet in staat om de specifieke bots te herkennen die zijn ontwikkeld voor verschillende toepassingen. De geavanceerde machine learning-technologie van InfiSecure profileert individuele toepassingen. Op basis van dat profiel worden vervolgens detectie en bescherming ingesteld voor de bots die zich richten op de specifieke toepassingen.

“Deze overname versterkt ons applicatiebeveiligingsportfolio en helpt ons om de toepassingen van onze klanten optimaal te beschermen”, zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda. “De technologie van InfiSecure is de perfecte aanvulling op onze onlangs aangekondigde Advanced Bot Protection en zal ook nieuwe mogelijkheden gaan bieden voor onze WAF-as-a-service en Web Application Firewalls.”

Kijk voor informatie over InfiSecure op www.infisecure.com