HP introduceert nieuwe organisatie structuur

02-09-2019 | door: Witold Kepinski

HP introduceert nieuwe organisatie structuur

Vlak nadat HP-baas Dion Weisler zijn ontslag heeft aangekondigd meldt het bedrijf een herstructurering door te voeren. HP richt daarbij per 1 november 2019 een nieuwe wereldwijde commerciële organisatie op die wordt geleid door Christoph Schell (foto), HP's eerste Chief Commercial Officer. Hij was recentelijk president van de 3-D Printer divisie van HP.

In zijn nieuwe rol zal Schell verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde verkoopactiviteiten van alle producten en diensten van HP. De organisatiestructuur, die voorheen was gebaseerd op drie regio's - Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Asia Pacific - is nu verdeeld in tien regio's met elk met een nieuw benoemde Managing Director die rechtstreeks rapporteert aan Schell.

De nieuwe organisatie moet de overgang van een transactie naar een recurring business /as a service model te bespoedigen aldus HP.

Dion Weisler legt zijn functie als HP ceo per 1 november 2019 neer in verband met familie omstandigheden. Weisler blijft echter tot januari 2020 bij het bedrijf leidden om eenvlotte overgang te garanderen. Hij blijft ook voorlopig lid van de raad van bestuur van HP.

Terug naar nieuws overzicht