Yehia Maaty Omar benoemd tot CEO van Curvature

30-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Yehia Maaty Omar benoemd tot CEO van Curvature

Curvature, gespecialiseerd in onafhankelijke IT-ondersteuning, producten en services, stelt een nieuwe CEO aan. Xerox-veteraan Yehia Maaty Omar, die meer dan een kwart eeuw ervaring heeft opgedaan bij Xerox, gaat de lijnen uitzetten bij de third-party maintenance (TPM) specialist. Zijn aanstelling volgt na het vertrek van Peter Weber, die het bedrijf in mei dit jaar verliet.

Omar is de voormalige senior vice president en chief delivery officer van Xerox, en leidde de wereldwijde technologie- en service delivery-tak van het bedrijf. De internationale ervaring van Omar is een waardevolle toevoeging voor het leiderschapsteam van Curvature.

Propositie verder uitbreiden

Omar: "Ik ben erg blij om het Curvature-team te mogen versterken. Het is een geweldige uitdaging om de unieke propositie van Curvature verder uit te breiden. Organisaties over de hele wereld eisen steeds meer flexibiliteit en betaalbare opties voor hun IT-services en -ondersteuning. Dit, gecombineerd met onze end-to-end IT-diensten en onze wereldwijde aanwezigheid, zorgt ervoor we onze klanten een consistentie service kunnen leveren."

In zijn eerdere functie was Omar tevens president van developing markets, overzag de activiteiten van Xerox in 140 landen over de hele wereld, en is voormalig vice-president en algemeen directeur van het bedrijf in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De vorige CEO van het bedrijf, Peter Weber, nam in mei van 2019 in wederzijdse overeenstemming afscheid van Curvature om nieuwe kansen na te streven. Weber bekleedde de functie sinds september 2017 na zeven maanden in de Raad van beheer van Curvature gezeten te hebben.

Don Grantham

Na het vertrek van Weber, vervulde Don Grantham, de voorzitter van de raad van bestuur van Curvature, de rol van interim CEO. Hij bekleedde gedurende 35 jaar diverse leidinggevende functies bij IBM, Sun Microsystems, HP en Microsoft.

"Yehia's benoeming als CEO zal het vermogen van Curvature versterken om onze operationele doelstellingen op korte termijn en onze bedrijfsvisie op lange termijn te realiseren als de onbetwiste wereldwijde leider van TPM en leveranciersonafhankelijke IT-diensten," aldus Grantham in een verklaring. "Zijn achtergrond en wereldwijde ervaring zullen ons helpen om onze marktleiderschap uit te breiden en tegelijkertijd het zakelijke succes op schaal te versnellen."

Curvature behaalde dit jaar de 63ste plaats van de 2019 CRN Solution Provider 500 ranglijst. Verder heeft het bedrijf 15.000 wereldwijde klanten, kantoren in 12 landen met meer dan 100 bemande servicecentra en meer dan 600 onderdelenlocaties wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People