Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2019

Rackspace breidt hybrid cloudportfolio uit

Rackspace breidt hybrid cloudportfolio uit image

Rackspace breidt zijn hybrid cloud portfolio. Met een aantal nieuwe diensten helpt Rackspace zijn klanten om hun IT-modernisering te vereenvoudigen en te versnellen. Volgens Forrester omschrijft 74 procent van de ondernemingen zijn strategie op dit moment als hybride. De nieuwe diensten van Rackspace ondersteunen klanten die hun bestaande IT-structuren willen combineren met een cloudstrategie.

Het hybrid cloudportfolio van Rackspace helpt klanten technische verbeteringen door te voeren in hun processen, variërend van IT-beveiliging tot aan softwareontwikkeling. Het portfolio omvat onder meer Managed Guest OS Services en externe opslag voor VMware op AWS, Kubernetes en container enablement services, cloud-native support die gebruik maakt van reliability engineering, managed security services en applicatie-en data-integratie. Deze diensten maken het complexe proces van het implementeren, integreren en beheren van een hybrid cloud eenvoudiger.

Gebaseerd op AIOps-platform 

"Onze nieuwe reeks hybrid cloudservices brengt de discussie naar een bredere IT-gemeenschap: van softwareontwikkelaars naar chief information security officers. De basis van onze hybrid cloudcapaciteit is ons AIOps-platform, welke de waarde van de cloud voor klanten versnelt en ervoor zorgt dat hun omgevingen probleemloos functioneren met bijna geen downtime", aldus Lee James, Chief Technology Officer, EMEA bij Rackspace.
 
Het hybrid cloudportfolio wordt ondersteund door Rackspace's AIOps-technologie, waarbij het platform op de achtergrond proactief wordt gemonitord en beheerd om potentiële technische problemen op tijd waar te nemen. Het beheert de supporttickets die dagelijks worden verzonden en groepeert de waarschuwingen om Rackspace-teams in staat te stellen samen te werken aan één enkele situatie en incidenten zo sneller op te lossen. 

Managed VMware Cloud op AWS

Klanten kunnen nu gebruikmaken van VMware HCX en Managed Guest OS Services voor hun VMware Cloud op AWS workloads, waarbij Managed External Storage binnenkort beschikbaar komt. Rackspace biedt klanten hiermee een hybride interconnectie voor de migratie en mobiliteit van applicaties tussen op VMware-gebaseerde private clouds en de VMware Cloud op AWS, een grotere schaalbaarheid van de opslagruimte zonder de noodzaak om extra hosts aan te schaffen en toegang tot Fanatical Support voor besturingssystemen op VM's van klanten.

Ook biedt Rackspace Kubernetes en container diensten. Met deze managed services helpt het bedrijf klanten containerarchitecturen op te nemen in hun cloudstrategieën. Hiermee krijgen klanten de tools en expertise die ze nodig hebben om hun applicaties te moderniseren op flexibele, kosteneffectieve 'container based' infrastructuren.

Cloud-native support

Met nieuwe Cloud Reliability Engineering Service Blocks zal een infrastructuur-engineeringsteam van Rackspace bij infrastructuurprojecten samenwerken met het interne IT-team van de klant om de transformatie en toepassing van cloud-native diensten mogelijk te maken.

Rackspace Managed Security (RMS) Service Blocks biedt klanten op VMware private clouds proactieve diensten voor detectie, respons en compliance-ondersteuning. Daarnaast worden RMS Service Blocks voor Managed Public Cloud-klanten uitgebreid om ondersteuning te bieden voor native security tools op populaire public clouds, te beginnen met AWS. De functionaliteit wordt geintegreerd in het RMS-portfolio en biedt klanten een overzichtelijke blik op hun beveiligingslandschap.

Integratie en assessment van API-beheer

Met deze nieuwe beoordeling evalueert Rackspace de huidige stand van zaken op het gebied van applicatie- en data-integratie in de hele organisatie, inclusief hybride IT-implementaties. Rackspace biedt integratieaanbevelingen die de bedrijfsdoelstellingen en -strategieën versnellen, waardoor nieuwe bedrijfsmodellen kunnen worden gecreëerd, innovatie kan versnellen en superieure klantervaringen kunnen worden geboden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024