Nutanix sluit boekjaar af met meer omzet en verlies

29-08-2019 | door: Witold Kepinski

Nutanix sluit boekjaar af met meer omzet en verlies

Nutanix, speler in cloud computing voor ondernemingen, heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 juli 2019.

In het vierde kwartaal bedroeg de omzet  299,9 miljoen dollar, een daling vergeleken met de 303,7 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het fiscale 2018, als gevolg van de vermindering van pass-thru hardware van 35,9 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het fiscale 2018 tot 13 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het fiscale 2019, en de inkomstencompressie van de voortdurende overgang van het bedrijf naar een op abonnementen gerichte business. De omzet was beter dan verwacht.

Het nettoverlies bedroeg 194,3 miljoen dollar, vergeleken met een GAAP nettoverlies van 87,4 miljoen dollar in het vierde kwartaal van fiscaal 2018.

De omzet over het hele gebroken boekjaar 2019 bedroeg 1,24 miljard dollar, een stijging vergeleken met de 1,16 miljard dollar omzet in fiscaal 2018. Het nettoverlies bedraagt 621,2 miljoen dollar, vergeleken met een GAAP nettoverlies van 297,2 miljoen dollar in fiscaal 2018.

"We hebben een solide vierde kwartaal geleverd en zijn van mening dat onze prestaties een weerspiegeling zijn van onze uitvoeringsverbeteringen en de belangrijke vooruitgang die we hebben geboekt bij de overgang van ons bedrijf naar een abonnementenmodel", aldus Dheeraj Pandey (foto), voorzitter, oprichter en CEO van Nutanix. “We worden aangemoedigd door onze record brutomarges, versterking van de pijplijn, vooruitgang in het inhuren van verkopen en recente grote klantenwinsten. We hebben een sterke set van vaste verkoopleiders en blijven de industrie leiden als een innovator met technologie die voorop loopt in hybride cloud transformatie.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud