VMware biedt een Hybrid Cloud Platform voor next-generation hybrid IT

27-08-2019 | door: Redactie

VMware biedt een Hybrid Cloud Platform voor next-generation hybrid IT

VMware introduceert tijdens VMworld 2019 in San Francisco een nieuw, uitgebreid cloudaanbod dat klanten helpt te voldoen aan de unieke en diverse behoeften van traditionele en moderne applicaties. Met het hybrid cloud-platform kunnen IT-operators, ontwikkelaars, desktopbeheerders en beveiligingsprofessionals workloads te bouwen, uit te voeren en te beheren op een consistente infrastructuur in het datacenter, public cloud of edge infrastructuur van hun keuze. Met een op VMware gebaseerd hybride cloudplatform, kunnen klanten applicaties migreren en moderniseren in clouds, datacenters en edge-locaties, terwijl planning, implementatie, kosten en lopende activiteiten van clouds worden vereenvoudigd zo wordt gemeld tijdens de VMworld 2019 in San Francisco.

Hybrid cloud is de nieuwe standaard voor bedrijven; bijna tweederde van de cloudkopers is op zoek naar een cloudmodel dat het datacenter, de cloud en edge overspant (bron: VMware Cloud Journey-studie, 2018). Steeds meer IT-organisaties maken gebruik van hybrid cloud voor de optimale omgeving voor al hun applicaties. Hybrid cloud biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven om gebruik te maken van bijna oneindige mogelijkheden in het datacenter, de cloud en edge. Bedrijven kunnen nu workloads uitvoeren waar ze nodig zijn, workloads naadloos verplaatsen, resources wereldwijd gebruiken en de benodigde functies leveren voor nieuwe en bestaande applicaties. Dit alles zonder de kosten, moeite of het risico van applicatie refactoring. Deze nieuwe, de facto-architectuur voor hybrid IT is alleen mogelijk via een consistente infrastructuur − compute, storage en networking − en consistente activiteiten.

VMware Cloud ontgrendelt de toekomst van hybrid IT en helpt klanten om aan de behoeften van applicaties te voldoen door de hybrid cloud als platform aan te bieden. VMware biedt een consistent hybride cloudplatform voor alle belangrijke public clouds − AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud − en meer dan 60 VMware Cloud Verified-partners wereldwijd. Meer dan 70 miljoen workloads draaien op VMware, waarvan 10 miljoen in de cloud. Deze worden uitgevoerd in meer dan 10.000 datacenters van VMware Cloud-providers.

“Hybrid cloud geeft elke organisatie toegang tot de innovatie voor de toekomst,” zei Raghu Raghuram, chief operating officer, products and services bij VMware tijdens VMworld 2019. “Ons hybride cloudplatform resoneert sterk met klanten en deze innovaties zullen ons cloudleiderschap nog meer vergroten, omdat we een ongeëvenaard niveau van consistente infrastructuur en activiteiten leveren, van het datacenter tot de cloud tot edge.”

Consistente Hybrid Cloud Operations
VMware Hybrid Cloud Operations vereenvoudigt het beheer van systemen en applicaties voor klanten door automatisering, kostenbeheer, compliance, resource governance, beveiliging en zichtbaarheid. Nieuwe ontwikkelingen in Hybrid Cloud Operations zijn onder meer:

Self-driving Operations: als klanten applicaties implementeren binnen hybrid clouds worden kritieke operationele taken zoals capaciteitsplanning, performance management, troubleshooting en compliance een uitdaging. VMware vRealize Operations 8.0 is geoptimaliseerd voor de nieuwe wereld van hybride cloudactiviteiten. Het biedt nieuwe en verbeterde mogelijkheden voor self-driving hybrid cloud- en hyperconverged infrastructuur (HCI)-activiteiten en multi-cloud monitoring. De nieuwste release levert Intent-Driven, continue optimalisatie van prestaties, efficiënter capaciteitsbeheer, intelligent herstel en geïntegreerde compliance en configuratie. Door deze mogelijkheden kunnen klanten meerdere cloud resources en -applicaties beheren met dezelfde software die ze gebruiken om hun datacenter te beheren. VMware vRealize Operations Cloud, een SaaS-aanbod, bevindt zich nu in Tech Preview.

Hybrid Cloud Automation: met VMware vRealize Automation 8.0 kunnen IT en DevOps de selfservice-implementatie en day 2-operations van complexe applicaties, VM's en containers in elke cloud automatiseren. De oplossing zal de operationele flexibiliteit en ontwikkelaarsproductiviteit verbeteren door een reeks nieuwe mogelijkheden die het gebruiksgemak, de gebruikerservaring en de ‘multi-cloud-readiness’ zullen verbeteren, met brede uitbreidingsopties naar VMware Cloud on AWS en alle grote public clouds, en verbeterde integratie met ServiceNow, Terraform en Git. De oplossing wordt gebouwd op een container-gebaseerde microservices-architectuur die eenvoudiger te installeren is, met verbeterde prestaties en hoge beschikbaarheid. Deze services zullen ook beschikbaar zijn als onderdeel van VMware vRealize Automation Cloud, voorheen bekend als Cloud Automation Services.

Compleet Cloud Management Platform: VMware vRealize Suite 2019-software zal vRealize Automation 8.0 en vRealize Operations 8.0 integreren om geavanceerde closed loop-optimalisatiemogelijkheden te bieden die zorgen voor continue prestatieoptimalisatie, IT-activiteiten vereenvoudigen en IT-kosten verlagen. Door de toevoeging van VMware vCloud Suite 2019 Platinum in vRealize Suite 2019 krijgen IT Operation-teams inzicht in de context en het gedrag van applicaties om legitieme bedreigingen in realtime nauwkeurig te identificeren en te elimineren, terwijl de workloads continu worden beschermd.

Hybrid Cloud kosten en compliance: CloudHealth is een toonaangevend multi-cloud managementplatform voor het beheren van cloudkosten, governance en het afdwingen van bedrijfsbeleid. CloudHealth beheert meer dan 8 miljard dollar aan public cloudresources bij meer dan 5.000 klanten. CloudHealth Hybrid is een nieuwe service die dezelfde rijke kostenoptimalisatie, migratiebeheer en beveiligingsfunctionaliteit uitbreidt die CloudHealth levert aan zowel publieke cloudomgevingen als ook hybride cloudomgevingen van VMware. Klanten kunnen onnodige clouduitgaven elimineren en gebruikers voorzien van rapporten over werkelijke clouduitgaven (showback) door inzicht in alle clouduitgaven met kosten / gebruik / prestatiegegevens. Met CloudHealth Hybrid kunnen organisaties migraties versnellen en cloudinfrastructuur optimaliseren voor elke workload op basis van kosten / prestaties. Met de mogelijkheid om beleid te maken voor het juiste gebruik van hybride cloudresources en meldingen te activeren wanneer beleid wordt geschonden, krijgen klanten flexibiliteit om ongeautoriseerde services en beveiligingslekken beter te voorkomen.

Enterprise Observability: Wavefront by VMware levert geïntegreerde, full-stack enterprise observability van applicatie tot infrastructuur in elke cloud, waardoor DevOps, Kubernetes- en containeractiviteiten, en development teams problemen bij applicatieworkloads op kunnen lossen en sneller de oorzaak kunnen achterhalen. Met een nieuwe bedrijfsbrede dashboard-UX vereenvoudigt Wavefront het oplossen van problemen en verkort de hersteltijd bij incidenten door automatisering die wordt geactiveerd door fijnmazige waarschuwingen. Kubernetes-monitoring is verbeterd met automatische service-detectie voor Kubernetes-omgevingen, inclusief de detectie van applicatie- en infrastructuurcomponenten waarmee standaarddashboards kunnen worden ingesteld. Wavefront kan meer dan 200.000 gelijktijdig lopende containers laten opereren en observeren. Wavefront versterkt ook de application observability door de toevoeging van trace logs aan gedistribueerd tracing-aanbod. Dit biedt direct inzicht in de gezondheid en prestaties van Kubernetes, container applicaties en microservices op schaal.

VMware Cloud Marketplace, mogelijk gemaakt door Bitnami: Met VMware Cloud Marketplace kunnen klanten gevalideerde oplossingen van derden voor VMware-platforms ontdekken en implementeren in public, private en hybride cloudomgevingen. De marketplace is nu beschikbaar voor VMware Cloud on AWS en VMware Cloud Provider Partners. Vanuit de hele catalogus – die ook honderden open-source oplossingen van Bitnami bevat – kunnen klanten gespecialiseerde tools doorbladeren, filteren en selecteren die geschikt zijn voor hen. Voor leveranciers is het gemakkelijk om oplossingen voor VMware-klanten wereldwijd en voor meerdere VMware-platforms te publiceren. Momenteel voldoet VMware Cloud Marketplace aan een aantal veelvoorkomende use-case-vereisten, zoals back-up en beveiliging, via ISV-oplossingen van derden en populaire open-source-opties.

Cloud Migration: VMware HCX is het toonaangevende platform voor applicatiemobiliteit dat cloudmobiliteit en migratie mogelijk maakt voor verschillende scenario's, van on-prem tot on-prem, van on-prem tot cloud of van cloud tot on-prem. Cloud Migration Services, gebouwd op VMware HCX, vereenvoudigt de complexe taken van het identificeren, plannen en migreren van workloads naar elke hybrid cloud. Een nieuwe Cloud Migration-ervaring is vanaf vandaag beschikbaar op VMware Cloud on AWS via de Cloud Console. Na verloop van tijd zullen andere workflows beschikbaar zijn op VMware Cloud on AWS en andere platforms zoals VMware Cloud on AWS Outposts en VMware Cloud on Dell EMC.

Disaster Recovery-as-a-Service en gegevensbescherming: VMware werkt op meerdere gebieden samen met Dell EMC om klanten meer keuze te bieden in Disaster Recovery-as-a-Service- en gegevensbeschermingsoplossingen. In eerste instantie zullen de bedrijven samenwerken aan een nieuwe DRaaS-oplossing met behulp van AWS S3 voor VMware Cloud on AWS. VMware en Dell EMC zullen ook samenwerken zodat Dell EMC de beste oplossingen voor gegevensbescherming kan bieden voor VMware-workloads die draaien op de edge, in de core en in de cloud.

Proactieve ondersteuning: VMware Skyline, ontwikkeld door VMware Global Services, is een proactieve ondersteuningstechnologie die beschikbaar is voor klanten met een actief Production Support of Premier Service contract. Skyline verzamelt, aggregeert en analyseert klant specifieke gegevens automatisch en veiliger om proactief mogelijke problemen te identificeren en de time-to-resolution te verbeteren. Skyline heeft nieuwe, proactieve ondersteuningsverbeteringen toegevoegd, waaronder geautomatiseerde softwarecompatibiliteitscontroles, geautomatiseerde logboekbundel upload voor Horizon 7.10 en hoger via Log Assist en integratie met Dell EMC Support Assist, voor een rijkere proactieve ondersteuningservaring voor klanten van VMware en Dell. VMware Skyline is inbegrepen bij de Production- en Premier Support-abonnementen van de klant. Premier Support-klanten hebben toegang tot geavanceerde rapportagefuncties en herstelondersteuning van toegewijde supportvertegenwoordigers.

Consistente cloudinfrastructuur in datacenter, cloud en edge
VMware Cloud Foundation biedt een hybride cloudplatform dat alle belangrijke public clouds overspant – AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud – en meer dan 60 VMware Cloud Verified-partners wereldwijd. Vandaag kondigt VMware aan:

VMware Cloud on Dell EMC: VMware Cloud on Dell EMC biedt eenvoudige, veiligere en schaalbare infrastructuur die as-a-service wordt geleverd aan het on-premise datacenters en de edge-locaties van klanten. Dit aanbod van VMware en Dell Technologies is nu beschikbaar in de VS. VMware Cloud on Dell EMC is de kern van de Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service-oplossing, onthuld tijdens Dell Technologies World 2019. VMware Cloud on Dell EMC bestaat uit de krachtige compute-, storage- en networkingsoftware van VMware, aangedreven door VMware vSphere, vSAN en NSX, nauw geïntegreerd met de hyper-geconvergeerde infrastructuur van Dell EMC VxRail en geleverd as a service. De cloudservice wordt volledig beheerd door VMware en combineert eenvoud, agility en economics van de public cloud met de beveiliging, controle en prestaties van on-premises infrastructuur.

VMware Cloud on AWS: VMware Cloud on AWS is een gezamenlijk ontwikkelde service die VMware's Software-Defined Data Center-software naar de AWS Cloud brengt, geleverd als een on-demand service met geoptimaliseerde toegang tot AWS-services, waardoor IT-teams kunnen profiteren het beste van twee werelden. Deze release richt zich op het migreren en moderniseren van workloads. Nieuwe VMware HCX-mogelijkheden zorgen voor migratie van drukknoppen en interconnectiviteit tussen VMware Cloud on AWS SDDC's die in verschillende AWS-regio's worden uitgevoerd en nieuwe Elastic vSAN-ondersteuning voor verbeterde storage schaling. Zodra applicaties zijn gemigreerd, kunnen klanten de mogelijkheden van applicaties uitbreiden door integratie van native AWS-services. In de toekomst zullen klanten via innovatieve technologie, zoals Bitfusion en partnerships met marktleiders zoals NVIDIA, bestaande applicaties kunnen verrijken en nieuwe moderne bedrijfstoepassingen kunnen aansturen, inclusief AI, machine learning en data-analyse workflows, via GPU-versnellingsservices.

VMware Tanzu: Dit nieuwe portfolio van producten en diensten is ontworpen om de manier waarop bedrijven software bouwen met Kubernetes te veranderen. Het eerste aanbod in het VMware Tanzu-portfolio is VMware Tanzu Mission Control. Met Tanzu Mission Control kunnen klanten hun Kubernetes-voetafdruk in omgevingen beheren met volledige consistentie. VMware kondigde ook een technische preview van Project Pacific aan, gericht op het transformeren van VMware vSphere naar een native platform van Kubernetes in een toekomstige release. Hierdoor kunnen bedrijven de ontwikkeling en werking van moderne apps op vSphere versnellen, terwijl ze blijven profiteren van bestaande investeringen in technologie, tools en vaardigheden.
Foundation voor de Hybrid Cloud: VMware vSphere en vSAN zijn bouwstenen van VMware Cloud Foundation − de toonaangevende oplossing voor hybrid cloud die de definitie van HCI uitbreidt door de essentiële cloudinfrastructuurmogelijkheden van compute, storage, networking en geïntegreerd cloudbeheer samen te voegen. VMware heeft onlangs nieuwe releases van vSphere en vSAN beschikbaar gesteld die samen de voornaamste HCI-oplossingen in de industrie aandrijven (Hyper-Converged Infrastructure). VMware vSphere 6.7 Update 3 maakt het mogelijk om activiteiten verder te vereenvoudigen en de prestaties van het platform te verbeteren. De release introduceerde nieuwe ondersteuning voor meerdere NVIDIA GRID virtual GPU's (vGPU) per virtuele machine om meer grafische afbeeldingen en intensieve workloads op het platform te kunnen uitvoeren. Bovendien is de nieuwe release nu compatibel met de tweede generatie AMD EPYC™ processors. VMware vSAN 6.7 Update 3 levert container-ready infrastructuur via de nieuwe Cloud Native Storage (CNS) ter ondersteuning van agile, next-gen applicatieontwikkeling en verbeteringen in beheer voor consistente activiteiten in hybrid clouds.

Beschikbaarheid
VMware vSphere 6.7 Update 3, VMware vSAN 6.7 Update 3, VMware Cloud on Dell EMC, VMware Cloud Marketplace en de nieuwe Wavefront-mogelijkheden zijn nu beschikbaar. VMware vRealize Operations 8.0, VMware vRealize Automation 8.0, VMware vRealize Suite 2019, CloudHealth Hybrid en de updates voor VMware Cloud on AWS zullen beschikbaar zijn in Q3FY2020 dat eindigt op 1 november 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud