VMware meldt dubbele groeicijfers

27-08-2019 | door: Witold Kepinski

VMware meldt dubbele groeicijfers

De VMware omzet voor het tweede kwartaal was 2,44 miljard dollar, een stijging van 12% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2019. Licentie-inkomsten voor het tweede kwartaal waren 1,01 miljard dollar, een stijging van 12% ten opzichte van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2019.

GAAP nettowinst voor het tweede kwartaal was 4,93 miljard dollar, inclusief een niet-gerealiseerd verlies van 538 miljoen dollar op strategische investeringen in cruciale software en een discreet belastingvoordeel van 4,9 miljard dollar als gevolg van een interne overdracht van internationale intellectuele eigendomsrechten, of $ 11,83 per verwaterd aandeel, vergeleken met $ 644 miljoen , of $ 1,56 per verwaterd aandeel, voor het tweede kwartaal van fiscaal 2019.

Niet-GAAP netto-inkomsten voor het tweede kwartaal waren $ 667 miljoen, of $ 1,60 per verwaterd aandeel, een stijging van 4% per verwaterd aandeel vergeleken met $ 638 miljoen, of $ 1,54 per verwaterd aandeel , voor het tweede kwartaal van fiscaal 2019.

GAAP bedrijfsinkomsten voor het tweede kwartaal was $ 523 miljoen, een stijging van 3% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2019. Niet-GAAP bedrijfsinkomsten voor het tweede kwartaal was $ 802 miljoen, een stijging van 9% vanaf het tweede kwartaal van fiscaal 2019.

De operationele kasstroom voor het tweede kwartaal bedroeg $ 699 miljoen. De vrije kasstroom voor het tweede kwartaal bedroeg $ 611 miljoen.

De totale omzet plus opeenvolgende verandering in de totale niet-verdiende omzet groeide met 17% op jaarbasis.

Licentie-inkomsten plus opeenvolgende verandering in niet-verdiende licentie-inkomsten stegen met 12% op jaarbasis.

"Voortbouwend op weer een solide kwartaal, zijn we verheugd over het aankondigen van onze intentie om Pivotal en Carbon Black te verwerven", aldus Pat Gelsinger (foto), CEO van VMware. “Deze acquisities hebben betrekking op twee cruciale technologische prioriteiten van alle bedrijven vandaag de dag: moderne, enterprise-grade applicaties bouwen en enterprise workloads en clients beschermen. Met deze acties versnellen we ons abonnement en SaaS-aanbod aanzienlijk en breiden we ons vermogen uit om de digitale transformatie van onze klanten mogelijk te maken.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud