WRSTBND kiest low-code platform van Mendix

27-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

WRSTBND kiest low-code platform van Mendix

WRSTBND zet het Mendix-platform heeft in om software-oplossingen te ontwikkelen voor de entertainment-branche. WRSTBND levert onder meer applicaties voor ticketing, toegangscontrole en cashless betalen. Met deze applicaties kunnen organisatoren van live sportwedstrijden en andere evenementen bezoekers een goede ervaring bieden en hun omzet optimaliseren.

WRSTBND is opgericht door de Solomon Group dat zich richt op het produceren van grootschalige evenementen. Het management zag een kans om de technische oplossingen los van de event-producties in de markt te zetten. WRSTBND gebruikt het low-code platform van Mendix als de belangrijkste technologie voor de ontwikkeling van applicaties voor klanten.

Grootschalige evenementen

Inmiddels heeft WRSTBND al technische oplossingen geleverd voor 11 grootschalige evenementen. Ook heeft het bedrijf de customer experience verbeterd met onder meer vernieuwende ticketing-oplossingen en mobiele applicaties op maat. Het bouwt momenteel aan 12 nieuwe applicaties voor events die dit jaar nog plaatsvinden.

"Zonder de snelheid, flexibiliteit en het maatwerk dat we kunnen bieden met Mendix, hadden deze projecten nooit zo succesvol kunnen zijn en hadden we WRSTBND niet kunnen oprichten", zegt Jonathan Foucheaux, partner en CTO van WRSTBND. "Iedere klant waarmee we samenwerken en ieder evenement is uniek en brengt een andere situatie met zich mee. Om hierop in te kunnen spelen hebben we een oplossing nodig die daarin mee kan. Dit is waar het low-code platform van Mendix een onmisbare rol speelt in ons succes."

Bezoekersaantallen beheren

De Solomon Group wordt vaak gevraagd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die helpen bij het beheren van bezoekersaantallen bij evenementen. Voorheen was dit vanuit technisch oogpunt lastig en was men aangewezen op tourniquets, checklists en clicker tellers. Deze methoden zijn echter achterhaald en zijn bottlenecks voor het optimaliseren van de ticketverkoop. Klanten zien ook de kans om eigen applicaties te ontwikkelen waarmee deze beperkingen tot het verleden behoren. Mendix is een strategische partner in dit proces waarmee verschillende medewerkers van de Solomon Group - dus geen ontwikkelteam - zelf applicaties kunnen ontwikkelen.

Zo koppelde de Solomon Group voor het ESSENCE festival tourniquets met sensoren aan een applicatie zodat het aantal bezoekers strak kon worden gemonitord en men ervan verzekerd was dat ze voldeden aan de brandweervoorschriften. Hiermee kon de organisatie zo’n 15.000 extra bezoekers toelaten tot het event. Bij een ander project zorgde dezelfde technologie ervoor dat er 2.000 extra kaarten verkocht konden worden wat tot extra omzet leidde.

Nieuwe omzetbronnen voor klanten

"Organisaties kiezen steeds vaker voor de oplossingen die we hebben ontwikkeld met het Mendix-platform", vertelt Conway Solomon, partner en CEO van WRSTBND. "Zowel de entertainment-branche als onze klanten zijn continu in beweging. Door de inflexibiliteit van de bestaande oplossingen werd dit een probleem voor ons. Mendix neemt de technische beperkingen die innovatie vertragen weg zodat we efficiënter zijn en nieuwe omzetbronnen voor onze klanten kunnen ontwikkelen."

Terug naar nieuws overzicht