Datacenter oplossingen Four IT Group deels onder de merknaam Nobel BV

28-08-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Datacenter oplossingen Four IT Group deels onder de merknaam Nobel BV

Four IT Group gaat een deel van zijn datacenteroplossingen aanbieden onder een nieuw label: Nobel BV. Het Leiderdorpse bedrijf en Pink Elephant BV, sinds 2014 eigenaar van Nobel, bereikten onlangs overeenstemming over het gebruik van de merknaam Nobel en het bijhorende logo vanaf 1 september. Four IT Group neemt geen klanten of onderdelen van Pink Elephant over en blijft ook datacenteroplossingen aanbieden onder de merknaam Four IT.

Met de overname in 2014 door Pink Elephant BV verdween Nobel BV uit de Nederlandse IT-markt. En dat is jammer, vinden Chris en Tim Olivier van het Leiderdorpse familiebedrijf Four IT. Chris Olivier was 25 jaar lang verbonden aan de Naardense computergroothandel en kent de merkwaarde van Nobel als geen ander. “Nobel stond bekend als een uiterst betrouwbaar en kwalitatief allround ICT-bedrijf. Dat is precies wat wij ook willen zijn.”

Cloud

Volgens Tim Olivier past de overname van de naam Nobel bij het groeitraject dat Four IT voor ogen heeft. “Door het gebruik van de merknaam Nobel BV kunnen we onze naamsbekendheid een flinke boost geven. In de jaren vlak vóór de overname door Pink Elephant specialiseerde Nobel zich steeds meer in datacenter en cloud computing. Op dat terrein heeft Nobel nog altijd veel merkwaarde. Het nieuwe bedrijfsonderdeel binnen Four IT Group dat onder het label Nobel zal opereren, richt zich dan ook op professionele en hoogwaardige dienstverlening rond datacenteroplossingen. Overigens blijft Four IT ook datacenteroplossingen aanbieden onder de naam Four IT.”

Chris en Tim Olivier benadrukken dat de overname uitsluitend de naam en het logo van Nobel BV betreft. Four IT neemt geen personeel of klanten van Pink Elephant over. Oprichter en oud-eigenaar Koos Nobel krijgt binnen Four IT Group een formele rol als adviseur en ambassadeur.

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Cloud