Huawei: Impact van Amerikaanse sancties is kleiner dan verwacht

26-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei: Impact van Amerikaanse sancties is kleiner dan verwacht

De Chinese techgigant Huawei verwacht dat de impact van de Amerikaanse handelsrestricties aanzienlijk kleiner is dan in eerste instantie gedacht. Het bedrijf verwacht ongeveer 10 miljard dollar aan omzet mis te lopen, terwijl eerder nog een schadepost van 30 miljard dollar werd verwacht.

Dit meldt Reuters. Huawei werd in mei door de Verenigde Staten op de Entity List geplaatst, een zwarte lijst met bedrijven waarmee Amerikaanse organisaties geen handel mogen drijven. In de praktijk betekent dit dat Huawei geen componenten en software meer kan kopen bij Amerikaanse bedrijven. Huawei kreeg tot nu toe tweemaal een tijdelijke licentie toegekend, waardoor het toch handel kon blijven drijven.

In een eerste beoordeling van de restricties meldde oprichter en CEO van Huawei Ren Zhengfei in juni dat de stap het bedrijf 30 miljard dollar aan omzet kost. Erix Xu, vice-voorzitter van Huawei, zegt tegen Reuters nu: "Het lijkt erop dat dit iets minder wordt. Maar we zullen moeten wachten tot onze resultaten in maart." Xu stelt dat Huawei ondanks de sancties aanzienlijk beter presteert dan initieel werd verwacht. "Een (sales)reductie van meer dan 10 miljard dollar is echter mogelijk", aldus Xu.

Terug naar nieuws overzicht