Kaspersky beveiligt tot 100.000 virtuele servers

24-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky beveiligt tot 100.000 virtuele servers

Kaspersky lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light agent, die onderdeel uitmaakt van Kaspersky Hybrid Cloud Security. De nieuwe software kan tot 100.000 virtuele servers in een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en cloudomgeving beveiligen, zonder dat dit ten koste gaat van prestaties, beheergemak en inzicht in de virtuele infrastructuur.

Ook nieuw is gedragsgebaseerde bescherming, exploit en inbraakpreventie voor verschillende Windows Server besturingssystemen en erkent bevoegdheden op basis van taken in plaats van personen. Compatibiliteit met Kaspersky Endpoint Detection & Response (EDR) in gevirtualiseerde omgevingen is eveneens gewaarborgd in deze nieuwe versie.

Geautomatiseerde installatie

Virtuele servers worden volledig geautomatiseerd geselecteerd en voorzien van benodigde beveiliging. Dit verkort de implementatietijd en verkleint de kans op fouten. Verder is rolgebaseerde toegangscontrole toegevoegd aan de software.

De update maakt de beveiligingsfuncties uit Kaspersky Endpoint Security for Business beschikbaar voor virtuele Windows-servers. Denk hierbij aan exploit-preventie en gedragsdetectie. Door de ‘light agent’ functionaliteit wordt niet ingeleverd op prestaties van het virtuele netwerk, meldt Kaspersky.

Kaspersky EDR compatible met deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. Met de combinatie biedt Kaspersky een integrale beveiliginginfrastructuur voor zowel de digitale werkplek als het virtuele netwerk waarin de werkplekken beheerd worden.

Beveiligingsrisico's

"Steeds meer organisaties kiezen voor een cloudinfrastructuur voor hun IT-landschap, Dat biedt bekende voordelen als schaalbaarheid en (kosten)beheersbaarheid. Tegelijkertijd gaat de inzet van de cloud ook gepaard met flinke beveiligingsuitdagingen. Risico’s op veiligheidsincidenten worden groter naarmate de complexiteit van het IT-landschap groeit. Kaspersky voorziet in beveiligingsoplossingen die ook schaalbaar zijn in de mate van bescherming", vertelt Martijn van Lom (foto), General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

Terug naar nieuws overzicht
Security