Login Consultants focust op digitale werkplek

Login Consultants focust op digitale werkplek

Christiaan de Vin, Login Consultants

19-08-2019 | door: Teus Molenaar

Login Consultants focust op digitale werkplek

Sinds 2012 staat Login Consultants klanten met raad en daad bij voor het ontwerpen, realiseren en beheren van de digitale werkplek. "Wij werken nauw samen met Microsoft, Citrix en VMware. Als onderdeel van Orange kunnen we onze klanten ook een extra publieke cloud alternatief aanbieden. Maar onze klanten kiezen altijd zelf welke Cloud ze willen gebruiken. Azure, AWS, Orange, VMware, of eventueel nog on premises, het maakt ons in principe niets uit, we hebben daar geen belang.”

“Het gaat om wat het beste aansluit bij de eisen en wensen van onze klanten. Wij hebben geen eigen datacenter, we hoeven niks te vullen, onze Managed Workplace Services zijn ‘Cloud Agnostic’,” zegt Christiaan de Vin, Business development manager bij Login Consultants.

Hij vertelt dat veel van de klanten van Login Consultants in healthcare zitten en verder zitten de klanten in vrijwel elke branche zowel nationaal als internationaal. Zo is het bedrijf nu bezig de werkplekken in te richten voor een grote, internationaal opererende reisorganisatie.

Gezondheidszorg

Binnen de healthcare ziet De Vin nog wel wat cloudvrees. “Ook wel begrijpelijk, want het gaat om medische persoonsgegevens. Er zijn binnen healthcare nog veel legacy applicaties. Die zet je niet zomaar over naar een cloudtoepassing. Daarnaast zijn er nog niet zoveel SaaS-toepassingen voor deze sector. Dat maakt het wel wat ingewikkelder. Wel zie je dat ze overstappen op Office 365. Dat is dan alvast een kennismaking met de cloud; een eerste stap.”

Oriënterend gesprek

De keuze voor een digitale werkplek begint altijd met een oriënterend gesprek. De Vin: “Wij bespreken hoe de bedrijfsvoering in elkaar steekt, wat voor applicaties er worden gebruikt, of de werknemers gewend zijn met digitale apparatuur te werken, hoe constant het aantal werkplekken is etc. Dat internationale reisbureau bijvoorbeeld heeft in het laagseizoen tweeduizend medewerkers, maar in het hoogseizoen groeit dat naar vierduizend. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van de digitale werkplek. Zo kunnen de voordelen van een Cloudoplossing, in dit geval het op en afschalen van gebruikers, maximaal worden benut. Cloud is uiteindelijk geen doel maar een middel om bedrijfsdoelstellingen te halen.”

“Elk project begint met een strategie assessment, waarbij we het IT-landschap van de klant in kaart brengen, de bedrijfsvoering onder de loep nemen en de eisen helder proberen te krijgen van de IT-afdeling, de business en de gebruikers; zeg maar de gouden drie-eenheid. Tot slot is de overstap naar nieuwe technologieën en producten niet alleen implementeren. Het hele beheer- en gebruiksproces en de manier van werken verandert. Samen met onze klanten kijken we wat er nodig is om deze stap zo soepel mogelijk te laten verlopen en helpen wij bij de adoptie.”

Werkplektypen

In beginsel zijn er twee typen digitale werkplekken: Een virtuele Werkplek VDI (Virtual Desktop Infrastructure), en een lokale digitale werkplek.

“De VDI-werkplek (die geboden wordt met Citrix of VMware en binnenkort Microsoft) komt in beeld als een organisatie veel legacy applicaties heeft waarvan de back-end veelal in het eigen datacenter draait. Binnen bijvoorbeeld de healthcare wordt VDI veel ingezet vanwege de optie om snel te kunnen switchen tussen werkplekken zonder elke keer weer opnieuw helemaal te moeten inloggen. Daarnaast wordt VDI door veel klanten ingezet als een complete werkplek-oplossing die vanaf elk apparaat en vanuit elke locatie benaderbaar is. Ook zien we vanuit de maakindustrie veel vraag naar een VDI-werkplek met extra grafische capaciteit als vervanging van de ‘zware desktop’ onder het bureau.”

“Samen met VMware bieden we trouwens de VDI-werkplek ook aan als een dienst (Desktops as a Service). Daar hebben we een dedicated team voor dat zich alleen hiermee bezighoudt en hiervoor de hele wereld over reist.”

Lokale werkplek

“De lokale werkplek maakt in tegensteling tot de virtuele werkplek gebruik van de lokale resources van het device (dit kan zowel een computer, laptop, tablet of smartphone zijn) Met een lokale werkplek kan je eventueel ook off-line werken. Hierin zien we als trend dat steeds meer gebruik wordt gemaakt van Cloud mobility management tooling om hiermee bedrijfsdata te kunnen beveiligen en devices deels of volledig te kunnen managen.”

“Bij veel klanten zien we een combi ontstaan, zijnde de hybride werkplek waarin legacy applicaties worden aangeboden via VDI, Productivity apps lokaal worden aangeboden en de moderne business apps via SaaS. Uitdaging hierin is, hoe houd ik dit alles eenvoudig voor de medewerkers. Hiervoor maken wij gebruik van een portaal-oplossing die zorgt voor één digitaal startpunt voor de medewerker, waar de medewerker indien gewenst zijn eigen SaaS applicatie(s) kan toevoegen, en waarin data en applicaties eenvoudig benaderd kunnen worden via een enkele inlog.  De data van het bedrijf moet wel altijd veilig zijn, dus is er een waterscheiding tussen bedrijfsdata en persoonlijke data”, vertelt De Vin.

Login Consultants

Login Consultants is een onafhankelijke internationale IT-werkplekspecialist gericht op Server-Based Computing (SBC) en Virtual Desktop Infrastructures (VDI). End-User computing zit in het DNA van de IT-specialisten van Login Consultants. Ze zijn door de markt geaccrediteerde experts op hun vakgebied voor de belangrijkste werkplek-technologieën. Ze ondersteunen klanten in de gehele levenscyclus van advies, implementatie en migratie tot het beheer. Login Consultants levert strategisch en technisch werkplekadvies, helpt organisaties bij IT-werkplek implementaties en migraties, waarbij een snelle oplevering met de hoogst mogelijke kwaliteit gegarandeerd wordt met dank aan de best practice aanpak van het bedrijf.

De onderneming is onderdeel van Orange en heeft daarmee een internationaal karakter.

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace