Microsoft nieuwe licentie voorwaarden voor specifieke gehoste cloud services

13-08-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft nieuwe licentie voorwaarden voor specifieke gehoste cloud services

Microsoft komt met nieuwe licentie voorwaarden voor specifieke gehoste cloud services zo meldt het in een blog

Microsoft meldt: "Op 1 oktober 2019 zullen we onze licentievoorwaarden met betrekking tot outsourcingrechten en speciale gehoste cloudservices wijzigen. Deze wijziging heeft geen invloed op het gebruik van bestaande softwareversies onder licenties die vóór 1 oktober 2019 zijn gekocht.

Momenteel bieden onze outsourcingvoorwaarden on-premise klanten de mogelijkheid om Microsoft-software te implementeren op hardware die wordt gehuurd van en wordt beheerd door traditionele outsourcers. De opkomst van specifieke gehoste cloudservices heeft de lijn tussen traditionele outsourcing en cloudservices vervaagd en heeft geleid tot het gebruik van on-premise licenties voor cloudservices. Toegewijde gehoste cloudservices door grote openbare cloudproviders bieden doorgaans een wereldwijde elastische schaal, on-demand provisioning en een pay-as-you-go-model, vergelijkbaar met multitenant cloudservices.

Daarom werken we de uitbestedingsvoorwaarden voor Microsoft on-premises licenties bij om het onderscheid tussen on-premises / traditionele outsourcing en cloudservices te verduidelijken en consistentere licentievoorwaarden te creëren voor multitenant en dedicated gehoste cloudservices. Vanaf 1 oktober 2019 kunnen on-premises licenties die zijn gekocht zonder Software Assurance en mobiliteitsrechten niet worden geïmplementeerd met speciale gehoste cloudservices aangeboden door de volgende openbare cloudproviders: Microsoft, Alibaba, Amazon (inclusief VMware Cloud op AWS) en Google. Ze worden "Lijstaanbieders" genoemd.

Deze wijzigingen zijn niet van toepassing op andere providers en er is geen wijziging in het Service Provider License Agreement (SPLA) -programma of in de License Mobility voor Software Assurance-voordeel, behalve om dit voordeel uit te breiden naar specifieke gehoste cloudservices."

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud