Qumulo gaat in de hoogste versnelling

13-08-2019 | door: Hans Steeman

Qumulo gaat in de hoogste versnelling

Qumulo, een startup gevormd door ex-medewerkers van Isilon, heeft een boost gegeven aan het hybride storage concept. Het benodigde besturingssysteem is helemaal bijgewerkt naar de nieuwste inzichten en het aantal ondersteunde storage servers (nodes) is vernieuwd en vergroot. Daarmee is een nieuwe grens gesteld aan de capaciteit van de scale-out NAS’sen. Maar de onderliggende strategie is mogelijk nog interessanter zo meldt Qumulo.

Ook Qumulo bevestigt dat de cloud-markt blijft groeien en de klant een grote vraag heeft naar hybride oplossingen waar on-premises en public cloud (zoals S3) samensmelten. Daarmee behouden on-premises oplossingen, ondanks het feit dat de vraag naar cloud-oplossingen nog steeds veel groter wordt, ook de komende jaren nog een goede toekomst. Het doel dat Qumulo zich stelt is dat gebruikers de kracht van de cloud (zowel hybride als public) optimaal benutten. Ontzorgen en het ontzien van de gebruiker qua beheerverplichtingen en -kosten, staan daarbij centraal. Het motto/visie is volgens Molly Presley (foto), de Global Product Marketing Director van Qumulo dan ook: “Create data at the edge, transform it in the cloud, and put it back in the factory”.

De workflow bestaat dan uit drie stadia:

Qumulo on site, voor het verzamelen en creëren van data aan de edge van het netwerk, dus dicht bij de datalake. Qumulo in the cloud transformeert de data met behulp van deep learning en kunstmatige intelligentie naar waardevolle en geoptimaliseerde gegevens. Cloud objective zorgt voor de opslag en archivering van de finale data. De hele keten onder één paraplu zo vat Presley het aanbod samen.

""Met deze gecombineerde oplossing loopt Qumulo voor op andere marktpartijen, mede dankzij de zeer krachtige oplossingen voor workloads in zowel de cloud als on-premises en omdat men ondersteuning biedt voor de wensen inzake storage servers voor uiteenlopende toepassingen, zowel qua performance als capaciteit. Ook het eigen gedistribueerde bestandssysteem is een zeer sterke asset", aldus Presley.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data, Cloud
Cloud