Nieuwe versie Kaspersky Security Cloud verbetert privacybescherming

08-08-2019 | door: Redactie

Nieuwe versie Kaspersky Security Cloud verbetert privacybescherming

Kaspersky lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Security Cloud voor consumenten. Dit veiligheidsabonnement vanuit de cloud biedt nu ook nieuwe manieren om privacy te beschermen op meerdere computers tegelijkertijd. Verder wordt de kans op privacyschending nog kleiner omdat de nieuwe Kaspersky Security diensten gebruikers actiever waarschuwt voor risico´s van onnodige machtigingsaanvragen door Android-apps. Ook worden internetgebruikers ingelicht over phishingpogingen die schuilgaan achter verkorte links naar websites. Het hernieuwde consumentencloudportfolio varieert van Essential- tot Premium abonnementen.

Om privacy- en instellingsbeheer te vereenvoudigen en daarmee tijd te besparen, kunnen Android-gebruikers in het nieuwe Kaspersky Security Cloud nu op één plek in één oogopslag alle app-machtigingen bekijken en beheren. Dit helpt bij het identificeren van potentieel gevaarlijke of dubieuze appverzoeken. Bovendien krijgt de internetgebruiker uitleg over de risico’s van verschillende veelvoorkomende machtigingen. Het komt steeds vaker voor dat apps verdachte toestemmingsverzoeken doen die de privacy van de gebruiker in gevaar kunnen brengen.

Kaspersky Security Cloud beschikt vanaf nu ook over verbeterde anti-phishing-functionaliteit. Deze dienst analyseert verkorte URL’s en geeft de gebruiker een waarschuwing als er een phishing-link achter schuilgaat. Tegelijkertijd zorgt de nieuwe veiligheidsdienst van Kaspersky ervoor, dat toegankelijke links en websites veilig zijn. Verkorte URL’s zijn steeds meer gemeengoed. Ze nemen in berichten zoals tweets immers veel minder tekens in beslag. Veel legitieme online dienstverleners doen daarom ook een beroep op verkorte URL’s om zo sneller en makkelijker toegang te geven tot bijvoorbeeld hun webwinkel. Voor internetgebruikers is het echter niet altijd zichtbaar of deze verkorte links naar de juiste legitieme plek verwijzen. Er is inmiddels ook sprake van een toegenomen populariteit van verkorte URL's onder cybercriminelen

 “Voor actieve internetgebruikers is het beveiligen van je computer niet langer toereikend. Digitale privacy is belangrijker dan ooit. We hebben Kaspersky Security Cloud zo aangepast dat er meer controle is op bescherming van persoonlijke gegevens ongeacht verschillende type apparaten die in gebruik zijn”, vertelt Martijn van Lom, General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

Terug naar nieuws overzicht
Security