Facebook neemt voormalig assistent van Amerikaanse senator in dienst om te lobbyen voor Libra
07-08-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Facebook neemt voormalig assistent van Amerikaanse senator in dienst om te lobbyen voor Libra

Facebook heeft de voormalig assistent-voorzitter van de Amerikaanse Senate Banking Committee, Susan Zook, in dienst genomen voor het Libra cryptocurrency-project. Dat meldt de politieke nieuwssite Politico op 5 augustus.

Susan Zook, oprichter van Mason Street Consulting, was de voormalig assistent van de Republikeinse Senator Mike Crapo. Volgens de publicatie zal zij een team van lobbyisten leiden met als doel Republikeinen in het Senaat te overtuigen van Libra.

Verder meldt Politico dat Facebook dit jaar al meer dan $7,5 miljoen heeft besteed aan lobbyactiviteiten voor Libra. Naast het in dienst nemen van eigen lobbyisten, huurt Facebook ook lobbygroepen als de Sternhell Group en de Cypress Group in alsmede het advocatenkantoor Davis Polk om te lobbyen voor Libra.

Vorige maand vonden nog hoorzittingen plaats tussen Facebook en de Financial Services Committee en de Senate Banking Committee. Senatoren waren over het algemeen zeer kritisch over Libra en maakten zich zorgen over de cryptocurrency in samenhang met Facebooks reputatie omtrent privacy.

Libra ontving zelfs zoveel kritiek dat Facebook in een kwartaalrapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangaf dat Libra wellicht niet op tijd of zelfs helemaal niet uit zal komen.

Vorige week bleek uit een patentaanvraag dat is ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) dat Walmart eventueel van plan is een eigen cryptocurrency uit te brengen. Het zou dan om een stablecoin gaan die lijkt op Facebooks Libra.

Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Bron foto: https://www.alpari.org

Terug naar nieuws overzicht