Cisco en Microsoft maken container apps eenvoudiger

02-08-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco en Microsoft maken container apps eenvoudiger

Cisco en Microsoft gaan het gebruik van container apps eenvoudiger maken. Dit meldt Kip Compton, SVP Cloud Platform and Solutions Group van Cisco in een blog.

Compton meldt: "Containers zijn een belangrijke technologie voor klanten om hun inspanningen om applicatie-innovatie te versnellen. Bij Cisco hebben we in ons ecosysteem gewerkt aan oplossingen om onze klanten te helpen bij het implementeren en beheren van containerinfrastructuur en -applicaties op locatie en in de cloud van onze partners. Ik ben verheugd om de voortgang van onze samenwerking met Microsoft te delen, zodat klanten sneller en op grotere schaal containertoepassingen kunnen implementeren en uitvoeren in zowel Cisco-on-premises omgevingen als Microsoft Azure.

Vandaag ben ik verheugd de toevoeging van Azure Kubernetes Service (AKS) aan de beheerde Kubernetes-services aan te kondigen die standaard worden geïntegreerd met het Cisco Container Platform. Deze integratie betekent dat klanten nu de implementatie en het beheer van Kubernetes-clusters op locatie en in AKS met één tool verder kunnen vereenvoudigen, met behulp van gemeenschappelijk identiteits- en controlebeleid, waardoor handmatige taken worden verkort en uiteindelijk de time-to-market voor hun applicatieomgevingen.

Met de integratie van Microsoft AKS en het Cisco Container Platform kunnen klanten nu de implementatie en het beheer van Kubernetes-clusters op locatie en in AKS met één tool verder vereenvoudigen, met behulp van gemeenschappelijk identiteits- en controlebeleid, waardoor handmatige taken worden gereduceerd en uiteindelijk de time-to-market voor hun applicatieomgevingen wordt verkort.

In toekomstige fasen zal het Cisco Container Platform functionaliteit integreren ter ondersteuning van Microsoft Windows-containertoepassingen met het potentieel om gebruik te maken van virtual-kubelet- of Windows-knooppuntpools in Azure. Daarnaast ondersteunen we de gemeenschappelijke identiteitsintegratie van Azure Active Directory voor zowel on-premises als AKS-clusters, zodat klanten en applicaties een enkele, consistente omgeving in de hybride cloud ervaren.

Zowel Microsoft- als Cisco-klanten gebruiiken vaker Kubernetes om hun DevOps-plannen te versnellen, waardoor infrastructuurbeperkingen van traditionele applicatiestacks worden opgeheven en innovatie overal, van on-premises tot de edge, naar de cloud wordt ontketend. Omdat klanten ervoor kiezen om Kubernetes en hybride strategieën te implementeren, zijn zowel Cisco als Microsoft enthousiast over de uitbreiding van onze groeiende samenwerking om deze nieuwe integratie te leveren.

Cisco streeft ernaar klanten te helpen de waarde van containers te maximaliseren zodat ze meer kunnen doen met hun bestaande en nieuwe applicaties, met behulp van het beste van wat Microsoft Windows en Azure te bieden hebben, met ingebouwde consistentie en beveiliging van enterprise-klasse.

Het is opwindend om een nieuwe mijlpaal in onze reis te zien om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten helpen innoveren. U zult ons blijven zien samenwerken met onze partners om keuze te bieden in lokale en public clouds."

Terug naar nieuws overzicht