Witold Kepinski - 03 augustus 2019

Gartner belicht beste IT-dienstverleners in Oracle Cloud Applications Services

Gartner belicht beste IT-dienstverleners in Oracle Cloud Applications Services image

Gartner heeft zijn Magic Quadrant for Oracle Cloud Applications Services Worldwide voor 2019 uitgebracht. Hierbij belicht het onderzoeksbureau de beste IT-dienstverleners in Oracle Cloud Applications Services. Accenture en Deloitte zijn de leiders in deze markt.

PwC is de enige speler met een goede visie. Challengers zijn Infosys en IBM.

Verder zijn er een boel niche spelers zoals DXC Technology, Wipro, Evosys, Inspirage, KPIT-Birlasoft, Cognizant, TCS, Capgemini, Oracle, Tech Mahindra, Zensar, TransSys en IT Convergence.

Cloud verandert het servicelandschap voor Oracle applicaties en migratie naar Oracle Cloud applicaties groeit snel. De Magic Quadrant ondersteunt leiders in inkoop, inkoop en leveranciersbeheer bij de selectie van leveranciers van Oracle Cloud Applications-services.

Cloud

Volgens het rapport is het gebruik van cloud computing mainstream geworden. Gartner voorspelt dat de vraag naar cloud applicaties tot 2022 groeit, gedurende welke tijd de cloud-gerelateerde IT-dienstenmarkt naar verwachting zal groeien met een vijf -jaar samengestelde jaarlijkse groei van 20,5 procent. Tegen 2021 zal 55 procent van Oracle's on-premises klanten 80 procent van hun on-premises mogelijkheden hebben verplaatst naar Oracle Cloud Applications zo voorspelt Gartner.

Services

Gartner definieert de Oracle Cloud Applications (OCA)-services als alleen die services die zijn gekoppeld aan de Oracle Cloud Applications-producten. Om in aanmerking te komen, moet elk leveranciersproject een verankerend OCA product hebben van ten minste een van de oplossingen die zijn geïdentificeerd in het Oracle Cloud Excellence Implementer (CEI) -programma op de Oracle PartnerNetwork-website. Momenteel is dit versie 3787137 en bestaat uit cloudservicemodules voor: customer experience (CX), enterprise program management (EPM), ERP, human capital management (HCM) en supply chain management (SCM).

Lees meer details hier.

Gartner_Magic Quadrant for Oracle Cloud Applications Services.jpg

Door: Witold Kepinski