Redactie - 02 augustus 2019

Amazon CEO Jeff Bezos verkoopt aandelen voor 1,8 miljard dollar

Amazon CEO Jeff Bezos verkoopt aandelen voor 1,8 miljard dollar image

Amazon CEO Jeff Bezos verkoopt een deel van zijn aandelen voor 1,8 miljard dollar. Bezos blijft aan kop als rijkste persoon ter wereld met een totale netto waarde van ongeveer 117,8 miljard dollar, terwijl zijn ex-vrouw nu de derde rijkste vrouw ter wereld is en volgens Forbes ongeveer 36,8 miljard dollar waard is.

De verkoop verliep volgens een vooraf vastgesteld handelsplan, volgens wettelijk verplichte registraties die ongeveer aangeven hoeveel Amazon-aandelen naar zijn voormalige vrouw gingen als onderdeel van hun scheiding.

De omzet van Bezos van 968.148 Amazon-aandelen op 29, 30 en 31 juli verminderde de waarde van zijn belang in de online retail- en technologiegigant tot ongeveer 108 miljard dollar.

Bezos bezit nu 58.242.479 aandelen in Amazon, zo meldt de Amerikaanse waakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Het nieuwe aantal weerspiegelt ongeveer 19,7 miljoen aandelen overgedragen aan zijn ex-echtgenoot MacKenzie Bezos onder een echtscheidingsregeling.

Het bedrag van de effecten die uiteindelijk in het bezit zijn van de gerapporteerde transactie, weerspiegelt een eerdere overdracht van aandelen aan de voormalige echtgenoot van de rapporterende persoon als afzonderlijk eigendom na goedkeuring door de rechtbank van een echtscheidingsbesluit, zo staat te lezen in het SEC-dossier.

Amazon meldde in april dat ongeveer 4 procent van zijn uitstaande aandelen naar MacKenzie Bezos zou gaan na goedkeuring door de rechtbank van de scheiding van de Bezos. Ze is nu de tweede grootste individuele aandeelhouder van Amazon.